Αυτή η συνταγή για brunch δεν είναι μόνο εύκολη αλλά και πολύ ευφάνταστη αφού σου συνδυάζει κάποια από τα αγαπημένα σου υλικά, όπως το τυρί και τα κρουασάν βουτύρου.
Τι θα χρειαστείς:
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 6 Αυγά
- Μισή κούπα γάλα
- 100 γραμμάρια σπανάκι
- 5-6 μικρά κρουασάν βουτύρου ή 3 μεγάλα
- 1 κούπα τριμμένο τυρί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κούπες μπέικον σε κομματάκια
Πώς θα το φτιάξεις:
Αρχικά, σε ένα τηγάνι βάλε μια κουταλιά ελαιόλαδο και καραμέλωσε το κρεμμύδι σε χαμηλή θερμοκρασία. Στο ίδιο τηγάνι, αφαίρεσε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τσιγάρισε ελάχιστα το σπανάκι μαζί με το μπέικον. Βάλε το σπανάκι και το μπέικον σε ένα μικρό πυρέξ μαζί με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Από πάνω τους ρίξε το μισό τριμμένο τυρί, τα αυγά -τα οποία θα τα έχεις χτυπήσει σε μπολ με λίγο γάλα- και μετά τα κρουασάν που θα τα έχεις κόψει σε κομμάτια. Στο τέλος ρίξε το υπόλοιπο τυρί. Καλύπτεις το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το βάζεις στον φούρνο. Το ψήνεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.