Βruschetta με μανιτάρια, τυρί brie, φασκόμηλο και τρούφα είναι η απάντηση αν αναζητάς ένα γιορτινό ορεκτικό που να σε βγάλει ασπροπρόσωπη.
Μπορείς να παραλείψεις το βήμα που θα σοτάρεις το ψωμί. Αλλά μπορείς να τα σετάρεις όλα μαζί και να τα βάλεις σε ένα ταψί στον φούρνο για 10 λεπτά. Το τυρί θα λιώσει, το ψωμί θα πάρει την υφή που χρειάζεται.
Tι θα χρειαστείς:
1 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες. Περίπου 16–20 κομμάτια
ελαιόλαδο
500gr άγρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
10 φύλα φασκόμηλο, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές λευκό κρασί
250γρ τυρί brie
2–3 κουταλάκια λάδι τρούφας
Πως θα το κάνεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Κόψε την μπρουσκέτα σε φέτες, πάχους 2 εκατοστών.
Με ένα πινέλο πέρασε πάνω από κάθε φέτα ελαιόλαδο. Πασπάλισε με αλάτι και ψήσε κι από τις δύο πλευρές σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Για να σοτάρεις τα μανιτάρια, ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και πρόσθεσε τα μανιτάρια. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι και σόταρέ τα για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Δεν θες να στεγνώσουν πολύ. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φασκόμηλο και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Σόταρε όλα τα υλικά για 3-4 λεπτά μαζί. Ρίξε το κρασί και άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Ψέκασε ή περίχυσε με το λάδι τρούφας.
Στρώσε σε μία πιατέλα τις φέτες ψωμί που έχεις ψήσει και άπλωσε πάνω τους με ένα μαχαίρι τυρί brie. Γαρνίρισε με μία κουταλιά από το μείγμα με τα μανιτάρια, φροντίζοντας να έχει μαζί κι ένα μικρό κομματάκι από το φασκόμηλο.
Σέρβιρε αμέσως ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν θες έξτρα γεύση μπορείς στο τέλος να περιχύσεις με λίγο μπαλσάμικο καλής ποιότητας.