Η συνταγή για bruschetta με πέστο και κοτόπουλο είναι ίσως η πρώτη τόσο καλοκαιρινή συνταγή για φέτος. Το κοτόπουλο θα γίνει η βάση για τη bruschetta, θα χρησιμοποιήσεις φρέσκο βασιλικό και καλής ποιότητας κουκουνάρι για να πετύχεις το τέλειο pesto. Θα χρειαστείς ακόμα φρέσκια μοτσαρέλα και αρωματικά ντοματίνια. Η παρακάτω συνταγή θα γίνει το βραδινό που θα φτιάχνεις και θα ξαναφτιάχνεις όλο το καλοκαίρι.
Θα χρειαστείς:
2 κούπες βασιλικό
1 κούπα κουκουνάρι
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 κούπα λάδι
250γρ ντοματίνια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/4 κουταλάκι πιπέρι
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιές λευκό ξύδι
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
φύλλα βασιλικού
4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
φρέσκια μοτσαρέλα
Πως θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάλε όλα τα υλικά για το pesto στο μπλέντερ και δούλεψε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο λάδι.
Σε ένα μικρό μπολ βάλε μαζί όλα τα υλικά για τα ντοματίνια. Άφησε τα στην άκρη για να μαριναριστούν.
Ράντισε το κοτόπουλο με λίγο λάδι και πασπάλισε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ψήσε στους 165° για περίπου 30-40 λεπτά. Στο ενδιάμεσο γύρισε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά. Μόλις είναι έτοιμο βάλε από μία φέτα μοτσαρέλα σε πάνω σε κάθε κομμάτι. Σβήσε τον φούρνο και άφησε τη μοτσαρέλα να λιώσει πάνω στο κοτόπουλο.
Χρησιμοποίησε σαν bruschetta το κοτόπουλο, στρώσε μία μεγάλη κουταλιά pesto και μία μεγάλη κουταλιά από τα μαριναρισμένα ντοματίνια. Σέρβιρε αμέσως. Ιδανικά με λευκό κρασί.