Σε όλους αρέσουν τα μπέργκερ όπως επίσης και το να δοκιμάζουμε καινούριες γεύσεις.

Αν θέλεις να συνδυάσεις αυτά τα δύο τότε αντικατέστησε τον κλασσικό κιμά με σολομό και έχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Αυτά τα μπέργκερ με μπιφτέκι σολομού και αβοκάντο είναι η τέλεια αφορμή για να καλέσεις τους φίλους σου στο σπίτι. Επιπλέον, αν είσαι ακόμα πιο τολμηρή δοκίμασε να φτιάξεις τη δική σου σπιτική μαγιονέζα για να πάρεις extra μαγειρικούς πόντους.

Θα χρειαστείς:

Για το μπιφτέκι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

μία παλάμη μαϊντανό ψιλοκομμένο

500 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς κόκαλα

100 γρ. γαλέτα

1 κ.σ. horseradish sauce

1 μικρό αυγό χτυπημένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την sauce

4 κ.σ. μαγιονέζα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

χυμό από μισό λεμόνι

Για το σερβίρισμα

4 ψωμάκια για burger

1 αβοκάντο σε φέτες

μερικά φύλλα μαρουλιού

μερικές ροδέλες κρεμμυδιού

Μέθοδος

Σε ένα μπλέντερ ανακάτεψε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό μέχρι να είναι καλά ψιλοκομμένα. Στην συνέχεια πρόσθεσε τον σολομό μέχρι να γίνει σαν κιμάς. Βάλε το μείγμα σε ένα μπολ και πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά.

Χώρισε τον “κιμά” σου σε 4 μερίδες και πλάσε τις σε μπιφτέκια. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε ελαιόλαδο και τηγάνισε τα για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αφού βγάλεις τα μπιφτέκια από το τηγάνι, πρόσθεσε τα ψωμάκια σου, ώστε να είναι ζεστά, τραγανά και να απορροφήσουν τα αρώματα από τον σολομό.

Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα υλικά για την sauce και άφησε τη στο ψυγείο μέχρι να σερβίρεις.

Σέρβιρε τα μπέργκερ σου το τοποθετώντας λίγη από τη sauce, το μαρούλι, το μπιφτέκι και από πάνω τις φέτες αβοκάντο και το κρεμμύδι.

featured photo: www.delectabilia.com