Μπορείς να το σερβίρεις το burger με την αγαπημένη σου σαλάτα ή με chips (μπορείς να τα κάνεις και χειροποίητα) και έτσι έχεις ένα βραδινό σε λιγότερο από είκοσι λεπτά.
Τι θα χρειαστείς:
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1/4 της κούπας βαλσάμικο
1/4 από ένα κουταλάκι ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
4 φέτες κρεμμύδι σε ροδέλες
8 μανιτάρια portobello
4 ψωμάκια για burger
4 φέτες τυρί
4 φύλλα μαρούλι
Πως θα το κάνεις:
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι, το ξύδι, τη ρίγανη και το αλάτι με το πιπέρι. Βούτηξε τα μανιτάρια αρκετές φορές μέσα στη μαρινάρα ώστε να καλυφθούν εντελώς. Και άφησε τα για τριάντα λεπτά μέχρι δύο ώρες. Λάδωσε το grill (αν χρησιμοποιήσεις συσκευή) ή στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί. Ψήσε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά, σε μέτρια θερμοκρασία. Κόψε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και βούτηξε τα στη υπόλοιπη μαρινάδα, προσπαθώντας να κρατήσεις ενωμένες τις ροδέλες. Άπλωσε τις ροδέλες κρεμμυδιού στο grill ή στο ταψί και ψήσε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Θα χρειαστεί να τα γυρίσεις προσεκτικά με μία σπάτουλα. Βάλε πάνω στα τέσσερα από τα οκτώ (ζεστά) μανιτάρια από μία φέτα τυρί. Για να συνδέσεις τα burgers: Στο μισό ψωμάκι βάλε από ένα φύλλο μαρούλι, από μία ροδέλα κρεμμύδια, από ένα μανιτάρι με τυρί, σκέπασε με το άλλο μισό μανιτάρι και μετά το ψωμάκι.