Όσον αφορά τα συμπληρωματικά υλικά, προσθέσαμε λίγη θρυμματισμένη φέτα, κρεμμύδια σε φέτες. Μπορείς να προσθέσεις ντομάτα, μαγιονέζα και μουστάρδα.
Τι θα χρειαστείς:
1 κιλό κιμά από αρνί, μοσχαρίσιο ή γαλοπούλα
1/2 της κούπας φρέσκο κόλιανδρο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. κόλιανδρο σε σκόνη
1/3 της κούπας κέτσαπ
1 κουτ. σκόνη κάρυ
4 ψωμάκια
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
θρυμματισμένη φέτα
Πως θα το φτιάξεις:
Ψιλόκοψε 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο. Λιώσε 2 σκελίδες σκόρδο. Ανακάτεψε τον κόλιανδρο και το σκόρδο με τον κιμά, συν 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρο.
Ζέστανε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πλάσε σε 4 μπιφτέκια. Πασπάλισε με λίγο αλάτι. Βάλε τα μπιφτέκια στο γκριλ και μαγείρεψε για 8 έως 10 λεπτά. Ενώ ετοιμάζονται τα μπιφτέκια, ανακάτεψε 1/3 φλιτζάνι κέτσαπ και 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ. Ψήσε 4 ψωμάκια. Κόψε σε ροδέλες 1 μικρό κρεμμύδι. Μόλις όλα είναι έτοιμα βάλε τα μπιφτέκια στα ψημένα ψωμάκια. Συμπλήρωσε το μείγμα κέτσαπ κάρυ, θρυμματισμένη φέτα, το κρεμμύδι και έξτρα κόλιανδρο, αν θέλεις.