Αν είσαι τύπος που γενικά ψάχνει να βρει το ιδανικό ταίρι, για να ζήσει το “έζησαν κι αυτοί καλά” κι έχεις κάνει ήδη overload σε ραντεβού, σε apps γνωριμιών και στα συνοικέσια της μαμάς σου, τότε καλό είναι να κάνεις ένα διάλειμμα.
Είναι πολύ πιθανό να έχεις πάθει το γνωστό burnout, να έχεις δηλαδή πάθει ένα είδος υπερκόπωσης. Αυτή την πνευματική εξουθένωση, στην έχει προκαλέσει αυτή σου η υπερπροσπάθεια, να βρεις κι εσύ το τυχερό σου, να νοικοκυρευτείς, να βρεις έναν άνθρωπο να ταιριάξεις.
Αντί όμως, να έχεις σημειώσει μια κάποια πρόοδο, να έχει υπάρξει μια επιτυχία, κάτι τελοσπάντων ενθαρρυντικό, όλες οι προσπάθειες σου έχουν πέσει στο κενό, οπότε κι εσύ συνεχίζεις ακάθεκτα. Κι αυτό έχει γίνει κουραστικό και συνάμα απογοητευτικό.
Μπορεί να φταίει ότι αναζητάς τον ίδιο τύπο συντρόφου συνέχεια, ενώ το έχεις ήδη δοκιμάσει και δεν έχει δουλέψει. Μπορεί να φταίει ότι βασίζεσαι υπέρμετρα στα apps και δεν αντιλαμβάνεσαι ότι το ραντεβού έχει να κάνει με πραγματικούς ανθρώπους και πολλές φορές μπορεί να μην είναι αυτό που φαίνεται, αλλά να είναι κάτι άλλο πιο ωραίο, ίσως. Μπορεί να φταις εσύ, γιατί μπορεί να μην είσαι έτοιμη για ακόμα ένα ραντεβού.
Τα σημάδια
Η διαδικασία του ραντεβού έχει σταματήσει πλέον να είναι διασκεδαστική, ειδικά σήμερα, που όλα είναι πιο περίπλοκα και δύσκολα, σε ότι έχει να κάνει με τις σχέσεις γενικότερα.
Αν λοιπόν νιώθεις, ότι δεν υπάρχει ελπίδα κι ότι θα μείνεις στο ράφι για πάντα.
Αν νιώθεις ότι καταρρέεις πνευματικά.
Αν νιώθεις ότι δεν είσαι χαρούμεν@ κι ενθουσιασμέν@, με ότι αυτό συνεπάγεται (ξέφρενη προετοιμασία πριν το ραντεβού).
Αν νιώθεις φόβο ότι κι αυτό το ραντεβού δε θα πάει καλά και προκαταβάλεις την εξέλιξή του, πριν καν αρχίσει.
Αν γενικά δεν περνάς ευχάριστα στα ραντεβού και το κάνεις αγγαρεία.
Τότε σίγουρα έχεις πάθει burnout, έχεις κάψει τη μαγεία των ραντεβού και πρέπει να σταματήσεις τώρα. Αξιολόγησε την κατάσταση σου λίγο, δες τι θες και τι δε θες κι αν θες τελικά. Πολλοί άνθρωποι, μετά από ένα συναισθηματικό burnout, συνειδητοποίησαν ότι τελικά δεν ήθελαν να βγαίνουν ραντεβού, δεν ήθελαν να κάνουν σχέση και το έκαναν μόνο και μόνο, για να χωρέσουν στα σταθμά των άλλων.
Αν όμως εσύ θέλεις να ξαναμπείς στο παιχνίδι δυναμικά, τότε πάρε λίγο το χρόνο σου, κάνε ένα διάλειμμα κι επέστρεψε ξανά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
5 τρόποι να συνέλθεις μετά από ένα burnout
1. Αξιοποίησε το χρόνο σου σωστά. Αν ασχολείσαι με τα ιντερνετικά ραντεβού, μη σπαταλάς περισσότερο από μια ώρα σε αυτά. Το ιδανικό είναι 15 με 20 λεπτά, τα οποία όμως καλό είναι να μη τα ξοδέψεις σε swipe. Κάνε μια συζήτηση, να δεις αν είσαι στο ίδιο μήκος κύματος, πριν προχωρήσεις σε δια ζώσης συνάντηση, που μπορεί να είναι χάσιμο χρόνου.
2. Μη φοβάσαι να επανέλθεις. Καλό και το διάλειμμα, αλλά ας παραμείνει διάλειμμα. Μπορείς να ξεκινήσεις να ψάχνεις το έτερον σου ήμισυ άφοβα. Αυτό που χρειάζεται είναι να είσαι πιο ξεκάθαρ@ σε αυτά που ζητάς, αλλά και λίγο πιο συγκαταβατικ@ σε αυτά που δεν βρίσκεις.
3. Μην κάνεις υπερβολές. Βγες ραντεβού, αλλά με μέτρο. Δε χρειάζεται να ξανακάψεις τον εγκέφαλό σου.
4. Γίνε λίγο πιο επιλεκτικ@ στο πώς βγαίνεις ραντεβού και από που. Μην επαναπαύεσαι στα app γνωριμιών. Είναι φυσικό να απογοητεύεσαι, αφού εκεί ο καθένας δηλώνει τι θέλει να είναι κι όχι τι πραγματικά είναι. Βασίσου στους φίλους σου, να σου συστήσουν άλλους φίλους τους ή γνωστούς. Το διαπροσωπικό είναι πάντα το καλύτερο…
5. Μην είσαι αρνητικ@ από την αρχή. Για κάθε ραντεβού, που βγαίνεις, σπαταλάς χρόνο από τη ζωή σου. Κάνε αυτό το χρόνο λοιπόν, να αξίζει. Βάλε την καλή σου διάθεση και φόρεσε το καλύτερο χαμόγελό σου. Άλλωστε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.