Εάν λοιπόν κι εσύ λατρεύεις αυτά τα ιδιαίτερα κέικ, πόσο μάλλον το κέικ με άρωμα καφέ, καρύδια και επικάλυψη από τυρί κρέμα, τότε μία δοκιμή αξίζει και είμαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα σε γεύση και σε εμφάνιση θα σου φανεί υπέροχο.
Υλικά:
180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
285 γρ. γιαούρτι
150 γρ. ζάχαρη
1/2 φλ. σπορέλαιο
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
2 κ.σ καφέ σε σκόνη διαλυμένο σε 2 κ.σ ζεστό νερό
65 γρ. σπασμένα καρύδια
Για την επικάλυψη
100 γρ. τυρί κρέμα
38 γρ. μαλακό βούτυρο ανάλατο
1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
Καρύδια
Εκτέλεση:
Άναψε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλεύρωσε πολύ καλά μία φόρμα 20εκ και άφησε την στην άκρη.
Πάρε ένα μπολ βάλε μέσα σε αυτό το γιαούρτι μαζί με τη σόδα και ανακάτεψε. Άφησέ το μέχρι να αφρίσει (5-10 λεπτά). Χτύπα το λάδι και τη ζάχαρη για 3 λεπτά σε ένα μπολ του μίξερ και μετά πρόσθεσε την βανίλια. Ρίξε το γιαούρτι και τον διαλυμένο καφέ.
Ανακάτεψε και πρόσθεσε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Έπειτα, ρίξε και τα καρύδια ενώ πρώτα τα ενσωματώσεις με μία κουτάλα. Στη συνέχεια, ρίξε το μείγμα σου στη φόρμα και ψήσε για 35 λεπτά. Αφού λοιπόν ψήσεις το κέικ σου, άφησέ το να κρυώσει καλά. Για την επικάλυψη: Σε μπολ χτύπα το βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε το εσάνς βανίλιας και μετά τη ζάχαρη. Πάρε το μείγμα του τυριού και κάλυψε το σε όλο το κέικ. Μετά στόλισέ το με τα καρύδια.