Θα χρειαστείς:
2 φλιτζάνια τριμμένο μπισκότο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4-5 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη (100 γρ.)
ξύσμα από 1 1/2 λεμόνι
5-6 λοβούς φρέσκου κάρδαμου, χωρίς το κέλυφος και φρεσκοτριμμένο
1 φλιτζάνι κομματάκια λευκής σοκολάτας (185 γρ.)
χυμό από 1/2 λεμόνι
225 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλιτζανιού σαντιγί
για να σερβίρεις: σαντιγί, ζάχαρη λεμόνι, φέτες λεμονιού
Πώς θα το φτιάξεις:
Στρώσε μια τετράγωνη φόρμα για κέικ [8×8 ιντσών] με αντικολλητικό χαρτί. Άφησε στην άκρη.
Βάλε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και δούλεψε μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το αλάτι και το λάδι καρύδας. Με τα χέρια σου ανακάτεψε μέχρι η υφή να μοιάζει με υγρή άμμο και όταν πιέζεις στην παλάμη σου, να κρατάει το σχήμα της. Άπλωσε το μείγμα στο ταψί και με τον πάτο ενός ποτηριού και πίεσε να στρώσεις καλά τη βάση. Βάλε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσεις τη γέμιση.
Σε ένα μικρό μπολ πρόσθεσε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το κάρδαμο με μια πρέζα αλάτι και ανακάτεψε με τα δάχτυλά μέχρι να αφρατέψει και να θυμίζει υγρή άμμο. Σκοπός είναι να απελευθερωθούν τα φυσικά έλαια από το ξύσμα και να αρωματίσουν τη ζάχαρη.
Πρόσθεσε τα κομματάκια λευκής σοκολάτας σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και λιώσε τη σε 15 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Άφησε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Βάλε το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και με μια σπάτουλα, ανακάτεψε για να μαλακώσει. Πρόσθεσε το μείγμα ζάχαρης και λεμονιού στο τυρί κρέμα και ανακάτεψε με τη σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.
Πρόσθεσε τη σαντιγί στο μίξερ και χτύπησε 5 λεπτά. Άφησε στην άκρη.
Μόλις κρυώσει η λευκή σοκολάτα, πρόσθεσε τη στο μείγμα του τυριού. Το τυρί κρέμα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και η λευκή σοκολάτα να έχει κρυώσει αρκετά. Ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν.
Πρόσθεσε τη σαντιγί στο μείγμα της λευκής σοκολάτας σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας. Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρύ και αφράτο.
Βγάλε τη βάση από το ψυγείο και ρίξε το μείγμα από πάνω. Με μια σπάτουλα ίσιωσε. Σκέπασε με πλαστική μεμβράνη και άφησε όλη νύχτα στο ψυγείο.
Μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη για μια ώρα πριν το σερβίρεις. Από πάνω πρόσθεσε σαντιγί και φέτες λεμονιού.