Για το κέικ:
2 κούπες (250γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κούπα (200γρ) ζάχαρη 3 αυγά 1 κούπα (250γρ) γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ ΚΛΑΣΙΚΟ πλήρες 130ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο 1/2 κουταλάκι baking powder το ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι άχνη ζάχαρη και χυμό από μισό λεμόνι
Πως θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Χτύπησε με ένα μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά, περίπου 1-2 λεπτά. Πρόσθεσε το γιαούρτι και το λάδι και χτύπησε για μερικά ακόμα λεπτά. Ρίξε το αλεύρι και το baking powder και στη συνέχει το ξύσμα λεμονιού. Βουτύρωσε τη φόρμα για το κέικ σου. Πασπάλισε λίγο αλεύρι και τίναξε όσο περισσεύει. Βάλε στη φόρμα τη ζύμη και ψήσε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.
Φτιάξε γλάσο με το λεμόνι και την άχνη αν προτιμάς να γίνει ακόμα πιο λεμονάτο το άρωμα και η γεύση ή πασπάλισε την άχνη.