Η παρακάτω συνταγή αφορά ένα αναποδογυρισμένο κέικ που θυμίζει την κλασική μηλόπιτα της μαμάς. Στη δική μας περίπτωση το φρούτο είναι αχλάδι και η βάση θυμίζει πολύ gingerbread.
Τι θα χρειαστείς:
60γρ βούτυρο
100γρ καστανή ζάχαρη
3 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
125γρ αλεύρι
½ κουταλάκι σόδα και 1 κουταλάκι baking powder
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι σκόνη ginger
½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
1 αυγό χτυπημένο
125γρ καστανή ζάχαρη
90γρ σιρόπι
½ κούπα γάλα
60γρ βούτυρο
Πως θα το φτιάξεις:
Για να φτιάξεις τα αχλάδια λιώσε το βούτυρο σε ένα τηγάνι πρόσθεσε τη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα μείγματα. Ρίξε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι για κέικ. Άπλωσε τις φέτες από τα αχλάδια στον πάτο του ταψιού.
Για να φτιάξεις το κεικ ανακάτεψε το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder, το αλάτι και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτύπησε μαζί τα αυγά, τη καστανή ζάχαρη, το σιρόπι, το γάλα και το βούτυρο. Χτύπησε τα περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να έχεις ένα λείο μείγμα κέικ. Ψήσε στους 180°C για 40-45 λεπτά.
Για να το σερβίρεις περίμενε μερικά λεπτά για να κρυώσει το κέικ και να το βγάλεις από το ταψάκι. Κόψε φέτες κέικ και συνδύασέ το με παγωτό βανίλια.