Για μία κρεμώδη, διαφορετική και πολύ νόστιμη carbonara, χρειάζεσαι ένα βασικό υλικό. Όχι, δεν είναι βούτυρο ή κρέμα. Χρειάζεσαι κολοκύθα.

Τι θα χρειαστείς για 4 μερίδες:

300 γρ κολοκύθα σε κύβους

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κούπα γάλα

2 κρόκους αυγών

1 κιλό ζυμαρικά

400γρ μπέικον ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

⅓ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

φρεσκοκομμένο πιπέρι

σχοινόπρασο

παρμεζάνα για να πασπαλίσεις στο τέλος

Πως θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα ρηχό ταψί στρώσε αντικολλητικό χαρτί και βάλε τους κύβους κολοκύθας.

Περίχυσε με το λάδι και βάλε στον φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο άφησέ το να κρυώσει.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ λιώσε τη ψημένη κολοκύθα με ένα εργαλείο ή με ένα πιρούνι, μέχρι να μαλακώσει και να γίνεις σαν πουρές. Πρόσθεσε το γάλα και τους κρόκους και ανακάτεψε.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράσε αλατισμένο νερό και τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισε κρατώντας μία κούπας από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε το μπέικον για περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε για 1 λεπτό.

Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε στο τηγάνι τα ζυμαρικά. Ανακάτεψε. Πρόσθεσε το μείγμα της κολοκύθας και ανακάτεψε. Βγάλε το σκεύος από τη θερμοκρασία και ρίξε την παρμεζάνα. Ανακάτεψε λίγο ακόμα και σέρβιρε.

Στο τέλος, μοίρασε τα ζυμαρικά σε τέσσερα πιάτα και γαρνίρισε με μαύρο πιπέρι, σχοινόπρασο και έξτρα παρμεζάνα.

PHOTO: LIZ ANDREW/STYLING: ERIN MCDOWELL