Η συνταγή για τα carrot cake bars θα σου δώσει ένα γευστικό, εύκολο και ελαφρύ κέικ καρότου αρωματισμένο με αγαπημένα μπαχαρικά.
Χρησιμοποίησε φρέσκα καρότα, γεμάτα άρωμα και ενίσχυσε με τη βανίλια, τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Αν θες να μην είναι πολύ γλυκό το frosting πρόσθετε σταδιακά τη ζάχαρη και δοκίμαζε συχνά. Σέρβιρε με καφέ και ζεστό τσάι.
Tι θα χρειαστείς:
3/4 της κούπας ηλιέλαιο
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας καστανή ζάχαρη
3 αυγά
1/2 κουταλιά βανίλια
1 2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι baking powder
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
λίγο τριμμένο γαρύφαλλο
4 κούπες τριμμένο καρότο
αν θες μπορείς να προσθέσεις και 1/2 κούπα καρύδια ή 1/4 σταφίδες
για το frosting:
1 πακέτο cream cheese (250γρ) 2 κουταλιές βούτυρο 1 κουταλάκι βανίλια 200 γρ άχνη ζάχαρη (use more/less to achieve your desired consistency)
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο και ετοίμασε τη φόρμα που θα ψήσεις το κέικ, βουτυρώνοντας τη. Ανακάτεψε τα υγρά υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλε το λάδι, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια και δούλεψε μέχρι να ενωθούν. Ανακάτεψε τα στέρεα υλικά. Βάλε το αλεύρι, την κανέλα, τη σόδα, το αλάτι, το baking powder και το μοσχοκάρυδο με το γαρύφαλλο και ανακάτεψέ τα.
Σταδιακά ανακάτεψε τα στέρεα υλικά στο μείγμα των αυγών και ανακάτεψε με μία σπάτουλα.
Στη συνέχεια πρόσθεσε τα καρότα και συνέχισε να δουλεύεις. Αν θα προσθέσεις ξηρούς καρπούς και σταφίδες πρόσθεσέ τα σ’ αυτό το σημείο.
Ρίξε τη ζύμη στη φόρμα και ψήσε για 35-40 λεπτά, μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το κέντρο του κέικ. Άφησε το κέικ να κρυώσει.
Μέχρι να ψηθεί το κέικ φτιάξε το frosting. Σε ένα μπολ βάλε το cream cheese, το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακάτεψε. Πρόσθεσε την άχνη και δούλεψε λίγο ακόμα. Βάλε στην κατάψυξη. Όταν το κέικ έχει κρυώσει εντελώς άπλωσε το cream cheese frosting, κόψε σε φέτες και απόλαυσε!