Αν αγαπάς το carrot cake σκέψου καλά από πριν πόσα μπισκότα θες να φτιάξεις.
Για τα μπισκότα:
- 1 φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 καστανή ζάχαρη
- 3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κγ βανίλια
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
- 1 κγλ σόδα
- 1/4 κγ αλάτι
- 1 1/2 κγ κανέλλα
- 1/2 κγ μοσχοκάρυδο
- 1/2 κγ τζίντζερ
- 2 φλ. νιφάδες βρώμης
- 1 1/2 φλ. τριμμένο καρότο
Για τη κρέμα:
- 250 gr βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 gr τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 φλ. ζάχαρη άχνη
- 2 κγ βανίλια
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να γίνει αφράτο.
- Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το βούτυρο ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί
- Πρόσθεσε τη βρώμη και τα καρότα μέχρι να ενωθούν καλά όλα μαζί.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 3-4 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε δύο ταψιά στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί
- Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας πλάθουμε μικρές μπάλλες και τις βάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για 11-13 λεπτά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο, το τυρί, τη βανίλια και τη ζάχαρη για να κάνουμε την κρέμα. Αυτή τη κρέμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σα γέμιση κάνοντας τα μπισκότα sandwiches είτε ρίχνοντας την από πάνω τους κάνω τους σχέδια με ένα κουτάλι. Στη δεύτερη περίπτωση πρόσθεσε μια κουταλιά γάλα στο μείγμα της κρέμας γιατί το θες πιο ρευστό.
Αντίο δίαιτα.
Συνταγή: www.kailleyskitchen.com | Εικόνα: www.twopeasandtheirpod.com