Αφράτα, υγιεινά και νόστιμα, τα carrot cake pancakes θα τα φτιάξεις στο blender πολύ γρήγορα. Τα γλυκαντικά τους είναι οι σταφίδες και το maple syrup και τα υλικά τους πολύ απλά.
Για να ζεστάνεις τα pancakes αρκεί μόνο να τα βάλεις σε έναν ζεστό φούρνο (200 βαθμούς) για 3-4 λεπτά. Για να τα διατηρήσεις στο ψυγείο μπορείς να τα βάλεις σε ένα μεγάλο μπολ, αφού κρυώσουν εντελώς, με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ανάμεσά τους. Μπορούν να διατηρηθούν για δύο ημέρες.
Τι θα χρειαστείς:
1/2 κούπα σάλτσα μήλου
2 αυγά
1/3 της κούπας γάλα αμυγδάλου
1 κουταλάκι βανίλια
1 κουταλιά maple syrup
1 ½ κούπα βρώμη
2 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι αλάτι
1 κούπα τριμμένο καρότο
¼ της κούπας ξηρούς καρπούς
3 κουταλιές σταφίδες
έλαιο καρύδας
Πώς θα το φτιάξεις:
Βάλε όλα τα υλικά (εκτός από τις σταφίδες, το καρότο και τους ξηρούς καρπούς) σε ένα blender και δούλεψέ τα για σχεδόν 1 λεπτό, μέχρι να ενωθούν καλά. Βάλε το μείγμα σε ένα μπολ και πρόσθεσε και τα υπόλοιπα τρία υλικά χωρίς να χτυπήσεις άλλο.
Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο) σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν είναι αρκετά ζεστό μέτρησε 1/3 από μία κούπα με ζύμη και ρίξε το στο τηγάνι για να ψήσεις τα pancakes. Ψήσε για 2-4 λεπτά και με μία σπάτουλα γύρισε από την άλλη πλευρά για άλλο τόσο. Συνέχισε το ίδιο με το υπόλοιπο υλικό και ανά δύο pancakes πρόσθεσε λίγο λάδι.
Για να σερβίρεις μπορείς να περιχύσεις cream cheese ή maple syrup ή παγωτό.