Καταπληκτικά υγιεινά ατομικά carrot cakes της @healthytasteland.
Tα δοκιμάσαμε κι εμείς. Είναι πεντανόστιμα, αφράτα και μαλακά με καρότο, αλεύρι ολικής άλεσης, καρύδα και αρωματισμένα με κανέλα και μοσχοκάρυδο. Σερβίρουμε με μια υπέροχη κρέμα τυριού, τριμμένα καρύδια και κανέλα.
Αριθμός κομματιών: 10 Χρόνος προετοιμασίας: 20’ Χρόνος ψησίματος: 20-25’
Τι θα χρειαστείς:
Για τα ατομικά κέικ:
70γρ καρότο καθαρισμένο
60γρ ζάχαρη καρύδας
1 αυγό
55γρ ελαιόλαδο
65γρ γάλα
20γρ καρύδα τριμμένη
100γρ αλεύρι ολικής άλεσης (μαλακό)
1 κ.γ baking powder
½ κ.γ baking soda
1 κ.γ κανέλα
¼ κ.γ μοσχοκάρυδο
1 τσιμπιά αλάτι
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
30γρ καρύδια τριμμένα
Για την επικάλυψη:
100γρ τυρί κρέμα
30γρ μέλι
½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Για το γαρνίρισμα:
Καρύδια τριμμένα
Κανέλα
Πώς θα το φτιάξεις:
1. Μεταφέρουμε το καρότο στο μούλτι και το κόβουμε.
2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα ατομικά κέικ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Χωρίζουμε το μείγμα σε 10 φόρμες σιλικόνης για muffins γεμίζοντάς τις σχεδόν μέχρι πάνω.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 20-25′ λεπτά.
5. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την επικάλυψη μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
7. Κόβουμε με ένα μαχαίρι όλα τα κεκάκια στη μέση και προσθέτουμε σχεδόν 1 κ.γ από την επικάλυψη στο καθένα.
8. Κλείνουμε τα κεκάκια και μοιράζουμε ομοιόμορφα στις πάνω επιφάνειες τους την υπόλοιπη επικάλυψη.
9. Πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλα.
10. Προαιρετικά, τοποθετούμε τα ατομικά κέικ σε χάρτινες θήκες για muffins.
Tips
· Αν οι φόρμες που χρησιμοποιήσουμε δεν είναι σιλικόνης θα χρειαστεί να τις λαδώσουμε ελαφρώς για να μην κολλήσουν τα κεκάκια. Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε χάρτινες θήκες για muffins.
· Δεν ανοίγουμε τον φούρνο πριν τα 20′ λεπτά για να μην ξεφουσκώσουν.
· Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμα καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους, αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμα.
· Για να διακοσμήσουμε με την επικάλυψη καλό θα ήταν να τα αφήσουμε πρώτα να κρυώσουν τελείως.
Βρες περισσότερες συνταγές εδώ