Αυτή η σούπα ντομάτας είναι vegan, συνδυάζει τη νοστιμιά από τις ψητές ντομάτες, τα αρώματα από τον βασιλικό, το σκόρδο και το θυμάρι και μια υπέροχη βάση κρέμας από cashews.
Θα χρειαστείς συνολικά 40 λεπτά για να φτιάξεις τέσσερις μερίδες.
Τι θα χρειαστείς:
1 κούπα ωμά, ανάλατα κάσιους 850 γρ ντοματίνια 1 κουταλιά ελαιόλαδο αλάτι 2 σκελίδες σκόρδο 1-1,5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι Πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
Φρόντισε να μουλιάσεις τα κάσιους για μια νύχτα ή για τουλάχιστον τέσσερις ώρες στο ψυγείο. Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Άπλωσε τις ντομάτες σε ένα μεγάλο ταψί -που έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί- και πρόσθεσε ελαιόλαδο και αλάτι. Ξεφλούδισε το σκόρδο και πρόσθεσέ το στο ταψί. Βάλε τις ντομάτες με το σκόρδο στον φούρνο για 20 λεπτά. Ενώ οι ντομάτες ψήνονται, ζέστανε τον ζωμό λαχανικών μέχρι να αρχίσει να βράζει. Όταν είναι έτοιμες οι ντομάτες, βάλε τις μαζί με το σκόρδο στο μπλέντερ. Στράγγισε τα κάσιους και πρόσθεσέ τα επίσης στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τη πάστα ντομάτας, τον φρέσκο βασιλικό, το αποξηραμένο θυμάρι και ένα φλιτζάνι ζωμό λαχανικών. Ανακάτεψε τα πάντα μαζί μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Δοκίμασε ώστε να σου αρέσει στα καρυκεύματα και πρόσθεσε αλάτι ή πιπέρι όπως προτιμάς. Εάν θέλεις τη σούπα πιο ρευστή, πρόσθεσε ζωμό λαχανικών. Για να σερβίρεις περίχυσε με ελαιόλαδο, πιπέρι και λίγο βασιλικό.