O Charles Sobhraj αποτελεί μέχρι σήμερα έναν θρύλο στην ιστορία του εγκλήματος και δεν είναι τυχαίο που πολλοί επιλέγουν να μεταφέρουν την ιστορία του είτε σε βιβλία είτε σε ταινίες και σειρές. Μέχρι σήμερα, το καλύτερο παράδειγμα που αντικατοπτρίζει με καθηλωτικό τρόπο την ιστορία δεν είναι άλλο από τη σειρά του Netflix, The Serpent. Βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στο τοπ10 πολλών χωρών και αποτελεί την τέλεια αφορμή για όλους μας να μάθουμε την ιστορία του.
Ο Charles Sobhraj καταδικάστηκε και φυλακίστηκε το 1976 στην Ινδία
Από πολύ μικρή ηλικία όμως είχε μπλεξίματα με τον νόμο. Αν και ήταν ένας πολύ χαρισματικός και γοητευτικός νέος, χρησιμοποιούσε αυτά τα χαρακτηριστικά για να ξεγελά τα θύματά του. Έγινε ειδικός στη χειραγώγηση κι έτσι κατάφερνε να περνά για χρόνια κάτω από τη μύτη της ανυποψίαστης αστυνομίας. Αργότερα, έγινε γνωστός ως Bikini Killer καθώς τα θύματα του ήταν τουρίστες από την Ευρώπη ή την Αμερική που ταξίδευαν προς την Ινδία. Ο ίδιος δεν δίσταζε να τους προσεγγίζει ως φίλος, να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους κι έπειτα να τους κλέβει ή να τους δολοφονεί.
Μαζί του είχε πάντοτε και την εντυπωσιακή Leclerc. Έτσι, το 1976 συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν μαζί στην Ινδία. Όταν το 1997 βγήκε από τη φυλακή, εκείνος επέλεξε να πάει στη Γαλλία. Εκεί, όπως είχε πει, μπορούσε να πουλήσει κάθε του συνέντευξη για περίπου 5.000 ευρώ. Πρόλαβε μάλιστα να πουλήσει και τα δικαιώματα της ιστορίας της ζωής του σε διάφορους που ήθελαν να τον κάνουν ταινία ή βιβλία. Ο θρύλος του Charles Sobhraj είχε ήδη χτιστεί, μέχρι εκείνος να φυλακιστεί εκ νέου. Από το 2003 εκτίει την νέα του ποινή φυλάκισης.
Ο ίδιος πάντοτε ισχυριζόταν ότι “αν σκότωσε κάποιον, το έκανε για επιχειρηματικούς λόγους”
Αυτό ήταν που τον έκανε ακόμη πιο τρομακτικό και επικίνδυνο στα μάτια των αρχών. Και γι’αυτό άλλωστε τόσος κόσμος έχει ενδιαφερθεί για την ιστορία του. Οι παραγωγοί της σειράς The Serpent χρειάστηκε να κάνουν μεγάλη έρευνα ώστε να μάθουν ποιος πραγματικά είναι ο Sobhraj. Δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να απεικονίσουν έναν απλό, φιλόδοξο εγκληματία. Ο τρόπος με τον οποίο εκείνος προσέγγιζε τα θύματα του ήταν πραγματικά χαρισματικός. Αυτό δε θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο στο πέρασμα της ιστορίας.
Στην όλη παρουσίασή του, βοήθησε σίγουρα η ατμόσφαιρα που έχτισε η σειρά. Τα κουστούμια, οι τοποθεσίες και η διακόσμηση έδωσαν έναν πολύ κομψό αέρα των ’70s. Σήμερα, η Μπανγκόνγκ είναι μία πολύ σύγχρονη πόλη. Έτσι ήταν ένα μεγάλο ρίσκο ώστε τα εξωτερικά γυρίσματα να έχουν την ατμόσφαιρα των προηγούμενων δεκαετιών.
Η σειρά δίνει έμφαση στα θύματα του
Αυτός ήταν και ο στόχος του The Serpent από την αρχή. Δεν ήθελε να αποτελεί άλλο ένα κομμάτι στο μύθο που περιτριγυρίζει τον Charles Sobhraj. Αντίθετα, ήθελε να δείξει πως τα θύματα του ήταν νέοι άνθρωποι με όνειρα που κάποιος άλλος τα εκμεταλλεύτηκε. Κι αυτό φαίνεται να το κατάφερε πολύ καλά.