Αν αγαπάς τα τυριά και θες ένα δροσερό και εύκολο finger food που θα χρησιμοποιήσεις σαν συνοδευτικό με το κρασί σου, σου έχουμε τη λύση. Αυτά τα cheese balls με σχοινόπρασο και μπέικον είναι η τέλεια συνταγή. Εύκολα, γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να έχεις κανένα ιδιαίτερο μαγειρικό skill.
Θα χρειαστείς:
- 1 κούπα cheddar τριμμένο (ή μείγμα τριμμένων τυριών)
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- αλατοπίπερο
- 6 φέτες μπέικον
- 1/3 της κούπας φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 18 pretzel sticks
Μέθοδος:
- Ψιλόκοψε το μπέικον και σόταρέ το χωρίς λάδι μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια άφησέ σε μία άκρη να κρυώσει.
- Ανακάτεψε όλα τα μπαχαρικά και τα τυριά σε ένα μπολ μαζί με μία κουταλιά από το σχοινόπρασο. Βάλε το μείγμα σου στο ψυγείο για να κρυώσει και να είναι πιο εύκολο στο πλάσιμο. Αυτή θα είναι η βάση για τα cheese balls σου.
- Για να πλάσεις το μείγμα σε μπουκίτσες βάλε νερό σε ένα μπολ και φρόντισε να βρέχεις τακτικά τα χέρια σου. Έτσι το μείγμα δεν θα κολλάει πάνω τους και η ζωή σου θα γίνει πιο εύκολη.
- Πάρε τα pretzel sticks και τοποθέτησε ένα σε κάθε μπαλάκι που έφτιαξες ώστε να φτιάξεις μικρές μπάλες.
- Ανακάτεψε το μπέικον που έχει πλέον κρυώσει με το υπόλοιπο σχοινόπρασο και πέρασε κάθε cheese ball ώστε να καλυφθεί εξωτερικά. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα υλικά όπως σουσάμι, ηλιόσπορους ή άλλα μυρωδικά ώστε να δημιουργήσεις διαφορετικές γεύσεις.