Μια εναλλακτική, πολύ πιο διαιτητική εκδοχή του cheesecake. Θα το φτιάξεις με γιαούρτι και ανθότυρο κι αν δεν το έχεις δοκιμάσει ήδη θα το αγαπήσεις. Τα σύκα και τα φυστίκια Αιγίνης το κάνουν απόλυτα καλοκαιρινό και ελληνικό.
Θα χρειαστείς:
250γρ ανθότυρο
250γρ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ ΚΛΑΣΙΚΟ 2%
4 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι βανίλια
4-5 κουταλιές φυστίκια
2-3 σύκα
4-5 μπισκότα (της προτίμησης σου)
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
1/4 από ένα κουταλάκι κανέλα
2 κουταλάκια ζάχαρη
Πως θα το φτιάξεις:
Σε ένα μπλέντερ θρυμμάτισε τα μπισκότα. Σε ένα μπολ βάλε τα μπισκότα και περίχυσέ τα με το βούτυρο. Βάλε στο μπλέντερ τα φυστίκια, την κανέλα, τα σύκα και τη ζάχαρη και φτιάξε ένα δεύτερο μείγμα.
Στα ποτηράκια που θες να βάλεις το cheesecake στρώσε από μία μεγάλη κουταλιά μπισκότου, στη συνέχεια βάλε μία κουταλιά από το μείγμα με τα σύκα.
Με ένα μιξερ χτύπησε σε ένα μπολ το τυρί με το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το λεμόνι και τη βανίλια. Θέλεις να γίνει ένα λείο μείγμα.
Με ένα κουτάλι βάλε μία δύο κουταλιές στα ποτηράκια που έχεις ήδη ετοιμάσει με τις βάσεις. Διακόσμησε με φυστίκια, σύκα ή μαρμελάδα σύκο αν θες. Θα πρέπει να τα αφήσεις τουλάχιστον τρεις ώρες στο ψυγείο πριν τα σερβίρεις.