Το csirkepaprikás το δοκίμασα για πρώτη φορά στην Ουγγαρία. Πάντοτε απέφευγα τα καυτερά, όμως πέντε μήνες στην πατρίδα της πάπρικας ήταν αρκετοί για να με κάνουν να ξεφύγω από τις safe επιλογές. Οι Ούγγροι βάζουν την πάπρικα παντού, ακόμα και στις κλασσικές συνταγές που ποτέ δεν θα μπορούσαμε να τις φανταστούμε καυτερές. Πως όμως μπορούμε να φτιάξουμε το κοτόπουλο με την πάπρικα, μια συνταγή που θυμίζει Ινδική κουζίνα, μόνοι στο σπίτι;

chicken-paprikas

Υλικά

8 φτερούγες κοτόπουλου

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κ.σ. αλεύρι

200 ml ξινή κρέμα γάλακτος (sour cream)

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πράσινη πιπεριά

1 ντομάτα

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι (αν καταφέρετε να βρείτε ουγγρικά noodles τότε θα πετύχετε την ακριβή συνταγή)

Εκτέλεση

Καθαρίστε, αλατίστε τις φτερούγες και έπειτα ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τσιγαρίστε, ρίξτε λίγη πάπρικα από πάνω και έπειτα ήρθε η ώρα να μπουν και οι φτερούγες στο τηγάνι. Προσθέστε ένα ποτηράκι νερό και λίγο αλάτι στο τηγάνι, ψιλοκόψτε την πιπεριά και την ντομάτα και ρίξτε τις επίσης μέσα. Καπακώστε το τηγάνι και αφήστε το φαγητό να γιαχνίσει για μια ώρα. Ανά πέντε λεπτά θα πρέπει να ανακατεύετε, ενώ ανά τακτά διαστήματα θα πρέπει να προσθέτετε νερό γιατί, εάν οι φτερούγες δεν είναι καλυμμένες, θα καούν. Όταν το κοτόπουλο μαλακώσει, βγάλτε το από το τηγάνι και προσθέστε την ξινή κρέμα με το αλεύρι (αφού πρώτα έχετε αναμείξει αυτά τα 2 υλικά σε ένα μπολ). Ανακατέψτε για μερικά λεπτά και ξαναβάλτε για ένα λεπτό τις φτερούγες. Το κοτόπουλο είναι έτοιμο! Βράστε κανονικά τα μακαρόνια και σερβίρετέ τα ως συνοδευτικό. Jó étvágyat!