Η παρακάτω συνταγή chilli φτιάχτηκε με φασόλια και καλαμπόκι, όπως και το κλασικό chili, αλλά με κιμά από κοτόπουλο. Θα ετοιμάσεις έξι μερίδες σε περίπου μία ώρα και θα έχεις μία με μιάμιση κούπα για την κάθε μερίδα.
Tι θα χρειαστείς:
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
500 γρ κιμά γαλοπούλας ή κοτόπουλου
4 κουταλιές chili σε σκόνη
2 κουταλάκια κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι ρίγανη
1/4 από ένα κουταλάκι με πιπέρι καγιέν
1/2 από ένα κουταλάκι αλάτι
1 κονσέρβα ντομάτα
1 1/4 μίας κούπας ζωμό κοτόπουλο
2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια
1 κονσέρβα καλαμπόκι
Ακόμα: τριμμένο cheddar, αβοκάντο, tortilla chips, κόλιανδρο, sour cream
Πώς θα το φτιάξεις:
Βάλε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά και σόταρε για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας.
Πρόσθεσε τον κιμά και με μία ξύλινη σπάτουλα σπάσε τα μεγάλα κομμάτια. Ανακάτευε μέχρι να μην είναι πια ροζ το κρέας. Στη συνέχεια πρόσθεσε το chili σε σκόνη, το κύμινο, τη ρίγανη, το καγιέν και το αλάτι. Άφησε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Πρόσθεσε τις ντομάτες, τον ζωμό, τα φασόλια και το καλαμπόκι. Άφησε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 30-45 λεπτά, δοκίμασε και πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται.
Για topping πρόσθεσε ό,τι προτιμάς.