Η παρακάτω συνταγή περιλαμβάνει ένα μικρό κόλπο για τραγανα εξωτερικά αλλά ζουμερά εσωτερικά κολοκυθάκια.

Να θυμάσαι ότι στη τριμμένη φρυγανιά μπορείς να προσθέσεις αποξηραμένα μυρωδικά που σου αρέσουν όπως ρίγανη ή μπαχαρικά.

Θα χρειαστείς:

  • 1-2 μεσαία κολοκυθάκια που θα έχεις πλύνει και θα έχεις κόψει σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • 1/2 – 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • σως που προτιμάς

Οδηγίες:

  1. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στρώσε τα κομμένα κολοκυθάκια και πασπάλισε με αλάτι. Σκέπασε τα με ένα άλλο χαρτί και βάλε από πάνω τους ένα ταψί ή το ξύλο κοπής. Θα πρέπει να τα αφήσεις περίπου 15 λεπτά. Το αλάτι θα αφαιρέσει τα περιττά υγρά από το λαχανικό κάτι που θα το κάνει πιο τραγανό.
  2. Σε ένα ρηχό τηγάνι βάλε αρκετό ελαιόλαδο και άναψε τη θερμοκρασία σχεδόν στη δυνατότερη επιλογή.
  3. Χτύπησε το αυγό σε ένα μπολ και βάλε στη σειρά τα κολοκυθάκια, το αυγό, τη φρυγανιά και μετά να ακολουθεί το τηγάνι.
  4. Στη συνέχεια θα βουτάς κάθε κολοκυθάκι στο αυγό και μετά στη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί εντελώς.
  5. Στο τηγάνι θα χρειαστεί 2 λεπτά.
  6. Μετέφερε τα κολοκυθάκια σε ένα σκεύος με στρωμένο απορροφητικό χαρτί και πρόσθεσε λίγο ακόμα αλάτι.