Είναι το πιο απλό κέικ που έχεις κάνει με μόνο 6 υλικά και ψήσιμο σε 30 λεπτά.
Υλικά για ένα κέικ
- λάδι καρύδας για το ταψί
- 3 αβοκάντο
- 7 κουταλιές βούτυρο αμυγδάλου
- ½ κούπα κακάο σκόνη
- 1½ κούπα σιρόπι σφενδάμου
- 1½ τρίμμα αμυγδάλου
- 3 κουταλιές σπόρους chia
Υλικά για τα γλάσο
- ¼ κούπας λάδι καρύδας
- ¼ κούπας κακάο
- ¼ κούπας σιρόπι σφενδάμου
Προετοιμασία
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Λάδωσε ένα μέτριο ταψί με το λάδι καρύδας και άπλωσε ένα αντικολλητικό χαρτί.
2. Καθάρισε το αβοκάντο και βάλε το στο μπλέντερ. Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν. Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για 30 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
3. Άφησε το να κρυώσει για 20-30 λεπτά πριν το βγάλεις από το ταψί.
4. Για το γλάσο ζέστανε το λάδι καρύδας σ ένα μικρό τηγάνι μέχρι να λιώσει. Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ρευστό υλικό, καλά ενωμένο. Άπλωσε το γλάσο στο κρύο cake και άφησε το άλλη μια ώρα να δέσει.
Recipe & Photos: deliciouslyella.com