churros-768

Υλικά:

  •  1 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα γάλα καρύδας
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2κουταλιά κανέλα
  • 2-4 κούπες ηλιέλαιο
Οδηγίες: 
  1. Σε ένα μεσαίο τηγάνι ζέστανε το γάλα με το βούτυρο.
  2. AΠρόσθεσε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι και ανακάτευε με μια ξύλινη κουτάλα. Θα καταλάβεις ότι η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι μαλακή και δεν κολλάει στα τοιχώματα. t
  3. Μετέφερε το μείγμα σε ένα μπολ και άφησε το να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
  4. Ενώ περιμένεις ένωσε τη ζάχαρη με την κανέλα, τη καστανή ζάχαρη και βάλε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι να ζεσταίνεται.
  5. Πρόσθεσε στη ζύμη ένα ένα τα αυγά και ένωσε τα απαλά ζυμώνοντας και διατηρώντας τη ζύμη αφράτη και απαλή.
  6. Βάλε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ με μύτη μεσαίου αστεριού.
  7. Κάνε με λίγη ζύμη μια δοκιμή για τη θερμοκρασία του λαδιού.
  8. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού μπορείς να βάλεις φαντασία και να δημιουργήσεις σχέδια μέσα στο λάδι.
  9. Ψήσε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά και μετέφερε σε ένα πιάτο που έχεις στρώσει λίγο απορροφητικό χαρτί.
  10. Άφησε τα churros να κρυώσουν για 1-2 λεπτά και ρόλαρε τα στο μείγμα της κανέλας.
  11. Βούτηξε τα σε σοκολάτα ή