Απλά ετοίμασε τα cinnamon buns με τη γέμισή τους και το γλάσο τους, ακριβώς όπως τα ονειρεύεσαι.
Τι θα χρειαστείς για 18 rolls:
6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/3 από μία κούπα ζάχαρη
2,5 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
2 αυγά
2 κούπες χλιαρό νερό
1/2 κούπα γάλα
6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση θα χρειαστούν
1 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
Λίγο αλάτι
12 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
Για το γλάσο θα χρειαστεί
225 γρ. τυρί κρέμα, μαλακό
2 κούπες άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Λίγο αλάτι
Λίγο γάλα για να αραιώσει
Πώς θα το φτιάξεις:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αυγά. Πρόσθεσε το νερό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Χτύπησε ελαφρά. Ρίξε τα υγρά συστατικά στο στεγνό και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά. Το μείγμα θα είναι υγρό και κολλώδες. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα και άφησέ το να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί (2 ώρες.) Τοποθέτησε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και χώρισε τη σε δύο ίσα κομμάτια. Διαμορφώστε το καθένα σε μια μπάλα. Άνοιξε το κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα παραλληλόγραμμο. Κάνε τη γέμιση: Τοποθετήστε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Ρίξε το λιωμένο βούτυρο από πάνω. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι ή κουτάλι για ενωθούν. Στη συνέχεια άπλωσε τη γέμιση πάνω στα κομμάτια ζύμης. Τύλιξε τη ζύμη και κόψε την σε 9 ίσα κομμάτια. Τοποθέτησε τα σε ένα ταψί και άφησε τα για 30-40 λεπτά. Ψήσε τα για 25 λεπτά. Εν τω μεταξύ, χτύπησε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει. Αραίωσε με γάλα αν θέλεις να είναι πιο ρευστό. Όταν βγάλεις τα ψωμάκια από το φούρνο αφησέ τα να κρυώσουν λίγο. Άπλωσε το γλάσο από πάνω και τοποθέτησε τα ψωμάκια σε μια πιατέλα. Σέρβιρε ζεστά με επιπλέον γλάσο στο πλάι.