Δοκίμασε τη συνταγή για τα κανελλένια κεκάκια που θυμίζουν donuts.
- 1/3 της κούπας ανάλατο βούτυρο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 1/2 κούπα αλεύρι
- 1 1/2 κουταλιές baking powder
- 1/2 κουταλιά αλάτι
- 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1/4teaspoon allspice
- 1 πρέζα γαρύφαλλο
- 1 πρέζα τζίντζερ σκόνη
- 1 κουταλάκι πορτοκάλι ξύσμα
- 1/2 κούπα γάλα
- 6 κουταλιές βούτυρο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλα
- Σε ένα μπολ ζέστανε καλά το 1/3 της κούπας βούτυρο και ρίξε το σε ένα μπολ να κρυώσει λίγο.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βουτύρωσε ένα ταψί για muffins.
- Πρόσθεσε τη ζάχαρη και το αυγό στο βούτυρο και χτύπησε τα μέχρι να γίνουν κρεμώδη, περίπου για 5 λεπτά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ένωσε το αλεύρι, με το baking powder, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το ξύσμα. Βάλε το μείγμα των στέρεων στο μείγμα του βουτύρου και ανακάτεψε απαλά ρίχνοντας διαδοχικά και το γάλα.
- Ρίξε το μείγμα στο ταψί των muffins και ψήσε για 15-20 λεπτά.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη με την κανέλα.
- Ρόλαρε κάθε κεκάκι στο βούτυρο και μετά στο μείγμα με τη ζάχαρη και την κανέλα.
εικόνες: smittenkitchen.com