Άλλοι την λένε πίτα του βοσκού, άλλοι Shepherd’s pie και κάποιοι classic cottage pie. H thebelly_rules τη δοκίμασε για το οικογενειακό βραδινό και τη μοιράζεται μαζί μας.

Τι θα χρειαστείς: 

3 κ.σ. ελαιόλαδο
500γρ μοσχαρίσιος κιμάς με χαμηλά λιπαρά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 κλωναράκι σέλινο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
¼ της κούπας κόκκινο κρασί
1 κύβο μοσχάρι
2 κ.σ. Worcester sauce
½ κ.γ. θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1 κούπα ψιλοκομμένο ντοματάκι κονσέρβα
⅔ της κούπας αρακά
αλάτι & πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας:
600γρ πατάτες, καθαρισμένες & κομμένες
¼ της κούπας γάλα
30γρ βούτυρο
⅓ της κούπας παρμεζάνα, τριμμένη

Πώς θα το φτιάξεις: 

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ρίξε το λάδι να κάψει και στη συνέχεια τον κιμά και μαγείρεψε μέχρι να πάρει χρώμα.
2. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και σόταρε σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσουν.
3. Ρίξε και το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και τις ντομάτες κονσέρβα και συνέχισε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά.
4. Σβήσε με κόκκινο κρασί και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Πρόσθεσε τον κύβο και κάλυψε με ζεστό νερό. Άφησε να πάρει μια βράση και χαμήλωσε τη φωτιά.
5. Ρίξε τη Worcester sauce, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης και μαγείρεψε χωρίς καπάκι για 30 λεπτά περίπου, ώσπου να πιει τα υγρά του και να έχεις μια ωραία πηχτή σάλτσα κιμά. Λίγο πριν το τέλος, πρόσθεσε και τον αρακά.
6. Όταν πια είναι έτοιμο, έλεγξε μήπως χρειάζεται αλάτι (αν και η Worcester sauce είναι αρκετά αλμυρή), ρίξε πιπέρι και αφαίρεσε το φύλλο δάφνης. Άφησε στην άκρη.
7. Γέμισε με νερό μια μέτρια κατσαρόλα και βάλε τις πατάτες να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμες, άφησέ να κρυώσουν ελάχιστα και πρόσθεσε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και την παρμεζάνα και ανακάτεψε μέχρι να έχεις έτοιμο τον πουρέ.
8. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
9. Για να στήσεις το πιάτο, βάλε τον κιμά σε ένα αντικολλητικό σκεύος ή πυρίμαχο και στρώσε τον πουρέ από πάνω, σχεδιάζοντας γραμμές με ένα πιρούνι (προαιρετικά). Πασπάλισε με λίγη παρμεζάνα.
10. Ψήσε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από πάνω και σέρβιρε.
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Memi Kiritsi (@thebelly_rules)