Η σαλάτα cobb είναι μία κλασική αμερικάνικη σαλάτα που μοιάζει αρκετά με τη σαλάτα με την Chef Salad. Το κύριο κοινό τους είναι το αυγό. Κατά τα άλλα η σαλάτα Cobb έχει αβοκάντο, μπέικον, κοτόπουλο και πράσινη σαλάτα και το dressing της είναι μία sauce μουστάρδας.
Τι θα χρειαστείς:
2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
4 φέτες μπέικον
4 αυγά
1/2 κούπα καλαμπόκι
2 σαλάτες (λαχανικό)
1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
½ αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
100 γρ, τυρί ροκφορ (αν σου αρέσει)
Για να σερβίρεις: σχινόπρασο
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλιές ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
Πως θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε τα φιλέτα κοτόπουλου με λίγο λάδι και ψήσε τα 3 λεπτά από την κάθε πλευρά σε δυνατή θερμοκρασία. Χαμήλωσε τη ένταση και συνέχισε με το ψήσιμο του κοτόπουλο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί. Προς το τέλος της διαδικασίας πρόσθεσε στο τηγάνι με το κοτόπουλο το μπέικον και ψήσε το για 1-2 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία.
Παράλληλα βράσε τα αυγά για 7-8 λεπτά, άφησε τα να κρυώσουν, καθάρισε τα και κόψε τα σε ροδέλες.
Για το dressing ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
Κόψε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και ψιλόκοψε το μπέικον.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τα λαχανικά, πρόσθεσε το κοτόπουλο, ρίξε τα κομμάτια του μπέικον και τα αυγά, θρυμμάτισε το ροκφόρ και βάλε το σχινόπρασο και το dressing μουστάρδας.
featured photo: www.gourmettraveller.com.au