Ένα cocktail με εξωτικές καταβολές που απογειώνεται με την προσθήκη αυτού του πολυδιάστατου rum από τη Γουατεμάλα! Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, πέρασε με πινέλο στην επιφάνεια του ποτηριού σοκολάτα που έχει λιώσει σε μπεν μαρί και άφησε αρκετή ώρα στην κατάψυξη πριν τη χρήση.
Θα χρειαστείς: 50ml Zacapa Solera 23 60ml χυμός ανανά 30ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι 30ml κρέμα καρύδας Τριμμένη σοκολάτα Τρίμμα καρύδας & αμυγδάλου Πως θα το φτιάξεις: Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε σέικερ γεμάτο με πάγο και ανακινούμε για μερικά δευτερόλεπτα. Διπλοσουρώνουμε σε ψηλό ποτήρι όπου έχουμε τοποθετήσει άφθονο τριμμένο πάγο. Γαρνίρουμε με ψίχα καρύδας & αμυγδάλου και τρίμμα σοκολάτας. Λίγα λόγια για το ρούμι Zacapa Παρασκευασμένο από την ταλαντούχο Master Blender Lorena Vasquez, το Rum Zacapa ωριμάζει στην Γουατεμάλα “στο σπίτι πάνω από τα σύννεφα” στα 2.300 μέτρα, μεταξύ ψηλών βουνών με ενεργά ηφαίστεια και πράσινα τοπία. Χρησιμοποιεί τη διαδικασία Sistema Solera που “ξεκουράζει” τα blend από διαφορετικά Reserve Rum διαφορετικών ηλικιών και χαρακτήρων. Αποστάζεται μόνο από το συμπυκνωμένο παρθένο μέλι ζαχαροκάλαμου και όχι από μελάσσες, παλαιώνεται σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους βαρελιών: βαρέλι ουίσκι, καπνισμένο βαρέλι ουίσκι, βαρέλι Olorosso sherry και βαρέλι sherry Pedro Ximenez, και είναι ένα blend ρουμιών 6 έως 23 ετών. Και επειδή το ρούμι ωριμάζει πιο αργά σε μεγαλύτερα ύψη, όπου ο ψυχρός αέρας του βουνού μειώνει τη εξάτμιση του αποστάγματος – η διαδικασία επιτρέπει στο χρώμα, το άρωμα και τη γεύση να πάρουν όλο το χρόνο που χρειάζονται για να ωριμάσουν σε τέλεια αρμονία. Το ρούμι πήρε το όνομά του από μια πόλη της Γουατεμάλα το 1976, προς τιμήν των εκατό ετών από την ίδρυση της πόλης Zacapa. Κάθε φιάλη έχει μια χειροποίητη ψάθινη ζώνη (petate) – μια παράδοση 3.000 ετών των Μάγιας που συμβολίζει την ενότητα του ουρανού και της γης.