Δοκίμασέ το ένα χαλαρό πρωινό του Σαββατοκύριακου ή κάποιο απόγευμα που το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να αράξεις με ένα καλό βιβλίο και ένα φλιτζάνι τσάι.
Αν θέλεις να κάνεις vegan αυτή τη συνταγή χρησιμοποίησε λάδι αντί για λιωμένο βούτυρο και επίλεξε γάλα ξηρών καρπών ή γάλα καρύδας.
Ένα ακόμα twist που μπορείς να κάνεις είναι αν αγαπάς τη σοκολάτα να ανακατέψεις κομματάκια σοκολάτας απευθείας στη ζύμη ή να προσθέσεις λίγα στην επιφάνεια. Αν αυτός δεν είναι η τέλεια παρέα για έναν καφέ ή ένα τσάι, τότε δεν ξέρω τι είναι.
Tι θα χρειαστείς:
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας λάδι ή λιωμένο βούτυρο
1 1/2 κουταλιά της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλα
Βούτυρο ή λάδι
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Λάδωσε ή βουτύρωσε ένα μπολ που συνήθως κάνεις το ατομικό σουφλέ.
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη λευκή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακάτεψε καλά.
Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας, το λιωμένο βούτυρο και το γάλα. Χτύπησε καλά.
Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το μείγμα θα είναι κολλώδες, αυτό είναι φυσιολογικό.
Ρίξε τη ζύμη στο λαδωμένο μπολ και σε ένα ξεχωριστό δοχείο ανακάτεψε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Πασπάλισε το μείγμα καστανής ζάχαρης και κανέλας πάνω από τη ζύμη και ψήσε για 15 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.