Τι καλύτερο από το να αρχίσεις την μέρα σου με ένα καλό πρωινό, που συνδυάζει μερικά από τα αγαπημένα σου υλικά. Η ομελέτα για παράδειγμα, είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι να μαγειρέψεις το πρωί γρήγορα, εύκολα και με όρεξη και ότι παραλλαγές θέλεις. Θέλω όμως να σου προτείνω μια από τις πιο ωραίες παραλλαγές που διάβασα πρόσφατα, είτε μαγειρέψεις την ομελέτα για πρωινό, είτε για μεσημεριανό στην δουλειά, καθώς το wrap ομελέτας με καπνιστό σολομό τρώγεται και κρύο. Επειδή όμως, έρχεται το καλοκαίρι και οι περισσότερες από εμάς το προσέχουν το βούτυρο, έφερα την συνταγή στα μέτρα όλων των κοριτσιών εκεί έξω. Την έκανα light.
Υλικά 1 κ.γ. λάδι 4 αυγά 2 κ.σ. light κρέμα γάλακτος 1/2 κ.γ. αλάτι Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 100 γρ. philadelphia light (τυρί κρέμα) 50 φέτες καπνιστός σολομός Φρέσκια ρόκαΠροετοιμασία Χτυπάς τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Στην συνέχεια, σε μέτρια φωτιά ρίχνεις το 1 κ.γ. λάδι και το μείγμα. Επειδή θέλουμε η ομελέτα να βγει σχετικά λεπτή, αν δεις ότι το τηγάνι δεν είναι αρκετά μεγάλο, χώρισε το μείγμα στα δύο έτσι ώστε να κάνεις και δεύτερο wrap. Ύστερα, μεταφέρουμε την ομελέτα σε μια ξύλινη επιφάνεια κοπής και περιμένουμε 5 λεπτά (maximum) να κρυώσει. Απλώνουμε πάνω το τυρί κρέμα, τις φέτες σολομού, την φρέσκια ρόκα και τυλίγουμε.
Μπορείς να το πάρεις πακέτο στην δουλειά, μπορείς να το φας επιτόπου ή μπορείς να το δώσεις στον αγαπημένο σου. Ό,τι και αν κάνεις, φρόντισε να το δοκιμάσεις άμεσα.