Μην περιμένεις να έρθει η άνοιξη σε εσένα, φέρτην εσύ στο τραπέζι σου. Μπορείς να κάνεις κάθε γεύμα σου ανάλαφρο και δροσερό με πολύ απλές συνταγές για να ξετρελαθείς και εσύ μα και οι καλεσμένοι σου, μέρες που είναι. Εγώ σήμερα έχω να σου προτείνω να αρχίσεις βάζοντας μερικές ανοιξιάτικες νότες στο φαγητό σου.
Garlic Scape PestoΥλικά 10 μεγάλα κομμάτια σκόρδου 1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης 1/3 φλ. παρμεζάνα τριμμένη 1/3 φλ. ελαιόλαδο
Προετοιμασία Βάζεις όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, ή μίξερ και τα χτυπάς πολύ καλά. Ύστερα, τοποθετείς το μείγμα σε ένα μπολ και το σερβίρεις με ψωμί, κράκερς ή το χρησιμοποιείς ως σάλτσα στα μακαρόνια σου.
Πατάτες στον φούρνο και μπιζέλια κήπου Υλικά Μερικές πατάτες(αναλόγως την ποσότητα που θέλεις) 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 φλ. μπιζέλια Ψιλοκομμένος βασιλικός Προετοιμασία Σε ένα μεγάλο ταψί, κόβεις τις πατάτες σε κύβους και τους ρίχνεις το ελαιόλαδο. Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και προσθέτεις τα μπιζέλια και τον βασιλικό. Σερβίρεται είτε ζεστό είτε κρύο, σαν σαλάτα. Ιδέες γεύματος ιδανικά για μικρές φιλικές συνάξεις στην εξοχή, με φίλους και οικογένεια μα και στο σπίτι σου για να αρχίσεις επιτέλους να τρως λιγάκι πιο υγιεινά. Τώρα μπορείς και μάλιστα, πολύ ευχάριστα.
One thought on “Cook Like A Chef: Spring Edition”