Δευτέρα πρωί και τα σχέδια που έκανες για την τέλεια δίαιτα έχουν μπει σε εφαρμογή. Με το πρωινό σου να είναι σχεδόν μια μπάρα δημητριακών, το μεσημεριανό στη δουλειά μια σαλάτα με τόνο και το βραδινό ένα γιαούρτι τα πας πολύ καλά, είμαι σίγουρη.
Μέχρι που έπεσε το μάτι σου σε αυτή τη συνταγή. Δεν ήθελα να σε καταστρέψω, συγνώμη. Μα βλέπεις, είναι εκείνη η μέρα η ασυγκράτητη που μας θέλει όλες να γυρνάμε σπίτι στις οκτώ και να μην ξέρουμε τι να φάμε. Αφενός γιατί πεινάμε πολύ, αφετέρου γιατί ξεχάσαμε να πάρουμε το γιαούρτι (εσκεμμένα ή μη). Έτσι, αποφασίστηκε να φωνάξουμε ακόμη τρεις φίλους μας να κάνουμε την Δευτέρα μας Παρασκευή με το παρακάτω Carbonara Orzo Risotto.
Θα χρειαστείς:
1 κομμάτι πανσέτα κομμένο σε κομμάτια
1/2 κρεμμύδι
1 κ.γ. θυμάρι
1 και 3/4 κούπας κριθαράκι
2 και 1/2 κούπες νερό
1 και 1/2 κούπας γάλα
3/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κ.σ. τυρί παρμεζάνα
Μέσα σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ρίξε την πανσέτα μέχρι να ροδίσει και να διώξει το μεγαλύτερο μέρος του λίπους της. Πρόσθεσε το θυμάρι και το κρεμμύδι και ανακάτεψε για περίπου 5 με 6 λεπτά. Στην συνέχεια, βάλε το κριθαράκι μέσα γαι 2 λεπτά και πρόσθεσε το νερό καθώς ανακατεύεις. Βάλε το γάλα λαο το αλάτι και άστο να βράσει. Χαμήλωσε την θερμοκρασία του ματιού και ανακάτευε μέχρι να απορροφήσει το κριθάρι το νερό, για περίπου 10 λεπτά. Αν χρειάζεται παραπάνω νερό μπορείς κάλλιστα να προσθέσεις.
Τέλος, σβήσε το μάτι και άσε το κριθαράκι να τραβήξει το νερό του. Ρίξε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και δοκίμασε να δεις μήπως χρειάζεται άλλο αλάτι.
Άνοιξε ένα μπουκάλι κρασί και απολαυσέ το με την παρέα σου.