Φέτα. Ψωμί και τοματίνια. Άρωμα σκόρδου και βασιλικού. Κυρίως όμως η φέτα φίλη μου, που για την παρακάτω συνταγή θα της δώσεις άρωμα σκόρδου και θα την κάνεις κρέμα. Θα ψήσεις τοματίνια και ψωμάκια και θα πασπαλίσεις με βασιλικό. Aν δεν θες να ανάψεις τον φούρνο ή θες να τα κάνεις όλα πιο γρήγορα κάνε την κρέμα φέτας, άπλωσε τη σε φετούλες μπαγκέτας και πασπάλισε με ξύσμα λεμονιού και μπούκοβο ή flakes chili.
Μερίδες: 8 – 10 | Χρόνος: 15 λεπτά
Θα χρειαστεί να έχεις:
1 γαλλική μπακέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
400 γραμμάρια τοματίνια
1 κούπα φέτα ΔΩΔΩΝΗ
1/4 της κούπας τυρί κρέμα
2 μικρές σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα ελιές σε ροδέλες
1/3 της κούπας ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο
Αλάτι και πιπέρι
Πως να το φτιάξεις:
Ζέστανε τον φούρνο στο grill. Αράδιασε τις φέτες της μπαγκέτας σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήσε και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν. Όσο γίνεται αυτό πλύνε τα τοματίνια και πέρασε τα από οδοντογλυφίδα δύο δύο. Μόλις ροδίσουν οι φέτες, βάλε τα τοματίνια στον φούρνο για 8-10 λεπτά, αφού τα έχει ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα μπλέντερ βάλε τη φέτα με το τυρί κρέμα και το σκόρδο. Χτύπησε τα μέχρι να γίνουν κρέμα. Όταν όλα είναι έτοιμα άπλωσε την κρέμα τυριού πάνω στις φέτες μπαγκέτας, μοίρασε σε κάποιες τα ντοματίνια βγάζοντας τα από τις οδοντογλυφίδες και σε κάποια άλλα τις ροδέλες ελιάς. Ρίξε λίγο φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι και τον βασιλικό ή τον δυόσμο. Σέρβιρε στο μπαλκόνι με λευκό κρασί.