Η αναζήτηση για το τέλειο πρωινό δεν σταματά ποτέ και τι πιο ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι σου από ένα ζεστό και αφράτο κρουασάν;

Στην αναζήτηση λοιπόν για τα καλύτερα κρουασάν που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου βρήκαμε στο blog thebelly_rules τη συνταγή για αυθεντικά δανέζικα κρουασάν με κρέμα ζαχαροπλαστικής και γκρανόλα.

Υλικά

  • 1 κομμάτι φύλλο σφολιάτας
  • 400 γραμμάρια κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • ⅓ φλυτζάνι γκρανόλα
  • ζάχαρη άχνη (για το γαρνίρισμα)
  • ζάχαρη άχνη και νερό (για το γλάσο)
  • 1 αυγό (χτυπημένο)

Εκτέλεση

Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Κόψε το φύλλο σε τετράγωνα μεσαίου μεγέθους και τοποθέτησέ τα στο ταψί. Βάλε μια μεγάλη κουταλιά κρέμα ζαχαροπλαστικής στο κέντρο από κάθε φύλλο. Άλειψε ελαφριά τις γωνίες με αυγό και ύστερα δίπλωσε προς τα μέσα. Ψήσε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Μόλις γίνουν, πασπάλισε με γκρανόλα, ζάχαρη άχνη και λίγο γλάσο που έχεις ετοιμάσει από πριν. Απόλαυσέ τα όσο είναι ακόμα ζεστά!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 4 συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το Σαββατοκύριακο