Γιατί πόσο cheddar πια;
Τι θα χρειαστείς:
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
αλάτι + φρέσκο μαύρο πιπέρι
300γρ φρέσκο baby σπανάκι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 1/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα
3 κουταλιές ξινή κρέμα (ή creme fraiche)
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire
1 κουταλιά της σούπας ταμπάσκο
1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας (στραγγισμένες και ψιλοκομμένες)
nachos
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλε τα σκόρδα σε ένα αλουμινόχαρτο, περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι. Βάλε το σε ένα ταψί και ψήσε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ξετύλιξε και άφησε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Σε μια μεσαία κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, βάλε το σπανάκι. Άφησέ το να μαραθεί, περίπου 2 έως 3 λεπτά. Μετάφερέ το σε μία καθαρή πετσέτα κουζίνας. Στη συνέχεια βάλε το σε ένα μεσαίο μπολ. Στην ίδια κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, βάλε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Πρόσθεσε μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 έως 2 λεπτά. Μετάφερε στο μπολ με το σπανάκι. Πρόσθεσε στο μπολ το σκόρδο. Στη συνέχεια, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το 3/4 φλιτζάνι από τη μοτσαρέλα, τη ξινή κρέμα, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, τη Worcestershire και μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Ή θα δουλέψεις το ντιπ με ένα πιρούνι ή θα τα βάλεις στο μπλέντερ. Στη συνέχεια πρόσθεσε και δούλεψε τις αγκινάρες. Δεν θες να λιώσουν, ας υπάρχουν σε μικρά κομματάκια.
Μετάφερέ το σε ένα ταψί. Κάλυψε με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα και ψήσε για 25 λεπτά. Σέρβιρε με nachos.