Σίγουρα θα θυμάσαι την μητέρα σου, κάθε Μεγάλη Πέμπτη, να βάφει τα αυγά. Μπορεί και να θυμάσαι να σε στέλνει να αγοράσεις τα φακελάκια με την κόκκινες βαφές ή να σου λέει να την βοηθήσεις και μετά τα χέρια σου να γίνονται κατακόκκινα.
Τώρα που μεγάλωσες όμως, ήρθε η ώρα να δείξεις στην μητέρα σου εναλλακτικούς τρόπους να βάψετε τα αυγά χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα.
#Παντζάρι= κόκκινα αυγά
Αν είσαι από αυτούς που τηρούν πιστά τις παραδόσεις και θέλουν τα πασχαλινά αυγά να είναι κόκκινα ,τότε μάθε πως μπορείς να τα βάψεις με παντζάρια! Βράσε 4 φλυτζάνια με παντζάρι (τις ρίζες μόνο) και 2 κουταλιές ξύδι. Σούρωσέ τα και στο νερό αυτό πρόσθεσε τα αυγά και άστα να βράσουν. Μόλις πάρει την πρώτη βράση μέτρα 15′ για να πάρουν ένα ωραίο βαθύ κόκκινο χρώμα.
#Κρεμμύδι= πορτοκαλί αυγά
Η πιο γνωστή συνταγή για να βάψεις φυσικά τα αυγά χωρίς να χρησιμοποιήσεις χημική βαφή, είναι οι φλούδες από τα κρεμμύδια. Βράζουμε τις φλούδες από 5 ξερά κρεμμύδια και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και 2 κουταλιές ξύδι.
#Κουρκουμάς= κίτρινα αυγά
5 κουταλιές κουρκουμά αρκούν για να δώσουν στα αυγά σας ένα βαθύ κίτρινο χρώμα. Βράσε τον κουρκουμά με νερό και ξύδι για μισή ώρα, σούρωσε και μετά πρόσθεσε τα αυγά μέσα και βράσε για 15′ .
Προσοχή! Τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μην σπάσουν κατά την διάρκεια του βρασμού.