Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα donuts είναι η αδυναμία μεγάλων και μικρών. Ειδικά εάν είναι σπιτικά άρα και υγιεινά, είναι η καλύτερη επιλογή για πρωινό, δεκατιανό και γιατί όχι, απογευματινό σνακ!
Ακόμα όμως και εάν δεν ανήκεις στους φανατικούς λάτρεις των donuts, αυτή η συνταγή για donuts με μαύρη σοκολάτα και καρύδα από το blog mrsolivespoon, θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη.
Υλικά:
- 260ml φρέσκο γάλα χλιαρό
- 9 γραμμάρια μαγιά ξηρή
- 10 γραμμάρια μελάσα
- 20ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 αυγά
- 450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30ml γάλα εβαπορέ
- 120 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρη
- 40 γραμμάρια Καρύδα
Eκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη μελάσα και άφησέ τα στην άκρη για 10 λεπτά. Συνέχισε με τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και σταδιακά ενσωμάτωσε το αλεύρι μέχρι να έχεις μια μαλακή κι εύπλαστη ζύμη.
Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη κι άφησέ το στην άκρη μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του. Περίπου μια με μιάμιση ώρα.
Άνοιξε τη ζύμη και με ένα κουπατ κόψε τα donuts. Τοποθέτησέ τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Άλειψε με λίγο εβαπορέ γάλα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.
Άφησέ τα να κρυώσουν και λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Βούτα τα donuts στη μαύρη σοκολάτα και πασπάλισε με καρύδα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Εύκολη συνταγή για ρύζι με κουνουπίδι και κάρυ