Για τους περισσότερους από εμάς το ρολόι δεν είναι απλά για να βλέπουμε την ώρα (αν και τις περισσότερες φορές ελέγχουμε την ώρα από το κινητό μας). Υπάρχει λάθος ή σωστός τρόπος να φορέσεις το ρολόι σου; Yπάρχουν κανόνες;
1. Διάλεξε ένα που να έχει αξία για σένα
Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις ένα πολύ ακριβό ρολόι. Μπορεί να είναι το παλιό ρολόι του μπαμπά σου ή του παππού σου. Αλλά μπορεί να είναι και ένα ρολόι που έκανες δώρο τον εαυτό σου με τον πρώτο σου μισθό. Σημασία στα κοσμήματα έχει η συναισθηματική αξία τις περισσότερες φορές.
Φόρεσε το αγαπημένο σου ρολόι με τα casual ρούχα και με τα κοσμήματα που αγαπάς. Μη σε νοιάζει αν ταιριάζουν χρωματικά ή σχεδιαστικά. Η παρακάτω πρόταση μας εμπνέει να βάλουμε το vintage ρολόι του μπαμπά μας με leopard blazer, το t-shirt του φίλου μας και το jeans μας.
2. Μη φοράς ποτέ ρολόι σε επίσημες περιστάσεις
Αυτός ο κανόνας είναι παλιός και κλασικός. Όσο ακριβό ή αγαπημένο ή διακριτικό κι αν είναι μάλλον προς 90% των περιπτώσεων δεν ταιριάζει με το βραδινό σου φόρεμα. Υπάρχουν προτάσεις ρολογιών που ταιριάζουν με ένα cocktail φόρεμα αλλά σίγουρα σε πραγματικά επίσημες εμφανίσεις καλό θα ήταν να παραμείνεις χωρίς αυτό.
3. Μη φοράς δερμάτινο δέσιμο το καλοκαίρι
Τα ρολόγια έχουν εποχικότητα όπως και τα ρούχα. Το δερμάτινο δέσιμο στο ρολόι σου το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες είναι σα να φοράς δερμάτινες μπότες ή jeans. Θα είσαι πιο άνετα με μεταλλικό δέσιμο ή δέσιμο από σιλικόνη ή ένα λαστιχένιο. Επιπλέον το καλοκαίρι μπορείς να κάνεις μία αλλαγή και για μερικούς μήνες να μείνεις μόνο με τα βραχιόλια σου. Τον Σεπτέμβριο ξανά μαζί.
4. Φρόντισε την εμφάνισή του
Το να φροντίζεις το ρολόι σου δεν σημαίνει να σε νοιάζει να μην το σπάσεις. Φρόντισε να μην έχει γρατσουνιές και να το καθαρίζεις συχνά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Για να καθαρίσεις το κρύσταλλο της οθόνης αρκεί ένα μαλακό πανί με λίγο οινόπνευμα.