Μια μοναδική σαλάτα της @themothercook με αγγούρι και φυστίκια, με λίγα υλικά και περίσσια γεύση, έτοιμη για πολλαπλές χρήσεις.

Το αγγούρι με τον άνηθο είναι γνωστός και αγαπημένος συνδυασμός, η προσθήκη όμως φυστικιών και φυστικοβούτυρου στη σάλτσα βάζει το μυαλό σου να σκεφτεί εντελώς διαφορετικά.

Διάλεξε το αγαπημένο σου φυστικοβούτυρο και απλά βούτα ένα αγγούρι μέσα για να καταλάβεις…

Έχεις δοκιμάσει τον συνδυασμό;

Υλικά:

4-5 αγγούρια

1/2 ματσάκι άνηθο

1 χούφτα ψιλοκομμένα φυστίκια, ωμά ή ψημένα, ανάλατα κατά προτίμηση

1 κεσεδάκι γιαούρτι (κατσικίσιο στραγγιστό η επιλογή μου)

2 κ.σ. φυστικοβούτυρο

μερικές σταγόνες λεμόνι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Πώς θα το φτιάξεις:

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι, το φυστικοβούτυρο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Κόβουμε τα αγγούρια και βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον άνηθο και τα φυστίκια. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε.

•Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μέσα σε κάποιο σάντουιτς ή άλλη παρασκευή, μπορούμε να αυξήσουμε την σάλτσα, χωρίς να βάλουμε περισσότερα αγγούρια. •Αν θέλουμε μπορούμε να τρίψουμε τα αγγούρια, όπως στο τζατζίκι για να χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά σαν ντιπ ή άλειμμα.