Αν παρακολουθείς TikTok, πιθανότατα έχεις δει την περιβόητη Dubai Chocolate να κατακτά τις τάσεις το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για μια υπέροχη και απόλυτα γευστική σοκολάτα, που συνδυάζει την τραγανή υφή του κανταΐφι και την κρεμώδη υφή της πραλίνας φιστικιού, όλα καλυμμένα με πλούσια σοκολάτα.

Η Dubai Chocolate έχει τις ρίζες της στη Μέση Ανατολή, και η αυθεντική εκδοχή της δημιουργήθηκε από την Dubai Fix Dessert. Οι χρήστες του TikTok έχουν αναρτήσει άπειρα βίντεο οπού δοκιμάζουν ή επιδιώκουν να φτιάξουν την σοκολάτα και πλέον όλοι μιλούν γι’ αυτήν.

Το βασικό στοιχείο που την έκανε τόσο δημοφιλή είναι ο συνδυασμός των διαφορετικών υφών και των εκρηκτικών γεύσεων που προσφέρει, αλλά και η εντυπωσιακή παρουσίαση των χρηστών. Σίγουρα δεν ανταποκρίνεται σε όλα τα γευστικά γούστα, αλλά είναι η τέλεια συνταγή αν θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, χωρίς να στερηθείς την αγαπημένη σου σοκολάτα.

Αν είσαι κι εσύ περίεργος να φτιάξεις αυτή την εκπληκτική σοκολάτα στο σπίτι σου, ακολούθησε τη συνταγή παρακάτω και φτιάξε την τέλεια Dubai Chocolate.

@marjannesuarez the hype is hype-ing. it is indeed delicious 🤤🫡 came all the way from Dubai! #dubaifixchocolate #viraldubaichocolate #dubaichocolate ♬ original sound – marjanne

Συνταγή για την Viral Dubai Chocolate

Υλικά:

• 200 γρ. κανταΐφι • 100 γρ. βούτυρο • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ανάλογα με την προτίμησή σου, μπορείς να τα καβουρντίσεις ελαφρά) • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι • 200 γρ. σοκολάτα (ανάλογα με την προτίμηση σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκή ή μαύρη σοκολάτα) • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας (για πιο εύκολο λιώσιμο της σοκολάτας)

Εκτέλεση:

Προετοιμασία του κανταΐφι:

Το κανταΐφι πρέπει να είναι τραγανό για να δώσει την τέλεια υφή στην σοκολάτα σου. Πρώτα, χωρίζεις το κανταΐφι και το ανακατεύεις με το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετείς το μείγμα σε ένα τηγάνι με ψηλά τοιχώματα και το ψήνεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει χρυσό και τραγανό. Αν το τηγάνι σου είναι μικρό, μπορείς να το χωρίσεις σε δύο δόσεις, για να είναι πιο εύκολο να το ανακατέψεις, χωρίς να χυθεί παντού.

Προετοιμασία της γέμισης:

Βάλε τα φιστίκια σε ένα μπλέντερ και άλεσέ τα για να φτιάξεις την κρεμώδη γέμιση. Αν δεν βρεις φιστίκια Αιγίνης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα αλεσμένα φιστίκια ή να αναμίξεις φιστίκι με ταχίνι για να δημιουργήσεις την κρεμώδη υφή που χρειάζεσαι. Πρόσθεσε το ταχίνι και το αλάτι στην κρέμα για να ενισχύσεις τη γεύση.

Λιώσιμο της σοκολάτας:

Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτοντας το λάδι καρύδας για να γίνει πιο ρευστή και εύκολη στην ανάμειξη. Όταν η σοκολάτα έχει λιώσει τελείως και είναι λεία, είναι έτοιμη για χρήση.

Συναρμολόγηση της σοκολάτας:

Σε ένα καλό σκεύος για σοκολάτα ή φόρμα, ρίξε μια στρώση σοκολάτας στον πάτο. Πρόσθεσε από πάνω το μείγμα του κανταΐφι με την κρέμα φυστικιού και ταχινιού, και κάλυψε με επιπλέον σοκολάτα, φροντίζοντας να καλύψεις εντελώς το μείγμα. Η σοκολάτα πρέπει να περιβάλλει το κανταΐφι και την κρέμα για να δημιουργηθεί η σωστή υφή και γεύση. Αφήνουμε τη σοκολάτα να σταθεροποιηθεί: Βάλε το σκεύος με τη σοκολάτα στο ψυγείο και άφησέ το να παγώσει για περίπου μία ώρα. Θα πρέπει να σφίξει καλά για να αποκτήσει την τέλεια σταθερότητα.

Extra συμβουλές για Επιτυχία:

Φροντίδα στο ψήσιμο του κανταΐφι: Μην βιαστείς και φρόντισε να το ψήσεις σωστά μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο. Αν δεν το τοποθετήσεις σωστά, μπορεί να μην αποκτήσει την τέλεια υφή.

Προτίμησε σοκολάτα υψηλής ποιότητας: Η σοκολάτα είναι το βασικό συστατικό της συνταγής, οπότε καλό είναι να επιλέξεις μια σοκολάτα που αγαπάς και που λιώνει εύκολα.

Αλάτι και ταχίνι: Μην παραλείψεις το αλάτι, γιατί ισχυροποιεί τις γεύσεις και ισχυροποιεί την αντίθεση μεταξύ του γλυκού και του αλμυρού.

Μόλις η σοκολάτα έχει σφίξει και είναι έτοιμη, κόψ’ την σε κομμάτια και απόλαυσε αυτή τη λαχταριστή και πολυτελή σοκολάτα με την κρεμώδη γέμιση και την τραγανή υφή του κανταΐφι.