Διαλέξτε το αγαπημένο σας υλικό (όλα τα μυρωδικά πρέπει να είναι φρέσκα), τοποθετήστε το σε ένα βαζάκι, καλύψτε με μέλι, κλείστε καλά με ένα καπάκι και αφήστε τα για 2-3 βδομάδες τουλάχιστον. Όσο περισσότερο το αφήσετε και όσο πιο πολλά βάλετε τόσο πιο έντονη η γεύση. Μπορείτε να πειραματιστείτε και με αγαπημένους σας συνδυασμούς. Προτείνω να δοκιμάσετε το δικό μου αγαπημένο, ginger – λεμόνι. Μέσα σε 5 μέρες το μέλι έχει ήδη πάρει το άρωμα τους και μπορείτε, όταν είστε ευχαριστημένοι με την ένταση της γεύσης, να αφαιρέσετε τα κομματάκια από μέσα. Δοκιμάστε τα!
Tip#6 Δωστε αρωμα και γευση στο μελι σας
Με αυτό τον πάρα πολύ απλό τρόπο μπορείτε να δώσετε το άρωμα και τη γεύση που σας αρέσει στο μέλι σας.
Χρησιμοποιήστε: δενδρολίβανο, θυμάρι, φασκόμηλο, μέντα, ξυλάκια κανέλας, ginger (ξεφλουδισμένο), φλούδες λεμονιού, κλωναράκια βανίλιας (ανοιγμένη στη μέση), λεβάντα.