Τα τυροπιτάκια είναι ένα από αυτά τα φαγητά που θέλεις να έχεις συνέχεια στο σπίτι σου. Είναι η ιδανική επιλογή για πρωινό, για σνακ στο γραφείο και για να κεράσεις τους φίλους σου. Εάν νομίζεις ότι η παρασκευή τους είναι δύσκολη, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή για τυροπιτάκια -τύπου κουρού- με ανθότυρο και φέτα από το marysgramm.

Υλικά για περίπου 24 τυροπιτάκια:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες αγελαδινό (αυτό το κεσεδάκι θα χρησιμοποιήσεις για να μετρήσεις τα υπόλοιπα υλικά)
  • 1/2 κεσεδάκι ηλιέλαιο
  • 100 γραμμάρια βούτυρο (λιωμένο αλλά όχι ζεστό)
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κεσεδάκια (γεμάτα) αλεύρι ολικής
  • 1 αυγό και 1 ασπράδι αυγού
  • Σπόρους για να ρίξεις από πάνω (παπαρουνόσπορο και ηλιόσπορο)

Για τη γέμιση, σπάσε με ένα πιρούνι τη φέτα και το ανθότυρο, ρίξε το αυγό και ανακάτεψε να ενωθούν τα τυριά.

  • 150 γραμμάρια ανθότυρο
  • 50 γραμμάρια φέτα
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού για το τέλος

Εκτέλεση: 

Ανακάτεψε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί, όχι πολύ, ίσα ίσα να ενωθούν. Πάρε λίγο ζυμάρι και άνοιξέ το με τα δάχτυλα. Βάλε μέσα γέμιση, κλείσε το τυροπιτάκι, κάνε μια στρόγγυλη μπαλίτσα, πάτησέ την λίγο με την παλάμη σου και είναι έτοιμο. Άλειψε με κρόκο αυγού και ρίξε παπαρουνόσπορο και ηλιόσπορο. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.