Με αυτή τη συνταγή από το blog nicolscooking θα φτιάξεις την πιο εύκολη μηλόπιτα με σφολιάτα που είναι ταυτόχρονα και πολύ αρωματική καθώς περιέχει τρία διαφορετικά μπαχαρικά και μπορεί να γίνει το καλύτερο πρωινό εάν αγαπάς τα μήλα. Ή η καλύτερη συντροφιά για τον απογευματινό καφέ σου!

Υλικά (για περίπου 9 μερίδες):

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 4 – 5 κόκκινα μήλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γραμμάρια μπισκότα κανέλας ψιλοκομμένα
  • 80 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
  • 80 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
  • 20 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
  • 1 τεμάχιο αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

Για την επικάλυψη:

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση:

Καθάρισε και κόψε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και βάλε τα σε ένα μπολ μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακάτεψε καλά με ένα κουτάλι.

Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και βάλε μέσα το βούτυρο να μαλακώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια ρίξε τα μήλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και άσε να βγάλουν τα μήλα τα υγρά τους σε μέτρια θερμοκρασία για 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας απαλά κατά διαστήματα. Όταν είναι έτοιμα άδειασέ τα σε μια ρηχή πιατέλα, αφαίρεσε τον αστεροειδή γλυκάνισο και άφησέ τα να κρυώσουν πολύ καλά.

Στη συνέχεια μέσα στο μπολ με τα μήλα ρίξε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακάτεψε καλά. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντιστάσεις. Σε μια λαμαρίνα του φούρνου στρώσε αντικολλητικό χαρτί και τοποθέτησε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτας.

Πασπάλισε όλη την επιφάνεια με τα μπισκότα κανέλας και από πάνω βάλε το μείγμα με τα μήλα και ίσιωσε με ένα κουτάλι, αλλά μην καλύπτεις τις άκρες γύρω γύρω (περίπου δυο δάχτυλα). Αυτές γύρισέ τες προς τα μέσα.

Κόψε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας σε λωρίδες πάχους 3 εκατοστών περίπου με ένα κοφτερό μαχαίρι και τοποθέτησέ τες με κενό τη μια από την άλλη. Συνέχισε με τις υπόλοιπες λωρίδες και πέρνα τες από πάνω σαν να σχηματίζεις ένα σχήμα μπακλαβαδωτό όπως κάνεις με την πάστα φλώρα.

Ψήσε για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα η σφολιάτα. Άσε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σέρβιρε.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Συνταγή για κρέπες με γέμιση cheesecake κολοκύθας