Η υγιεινή έχει ξεπεράσει στην κατάταξη των στόχων μας ακόμα και το συναισθηματικό wellness. Κυριολεκτικά, αυτή την περίοδο έχουμε απολυμάνει σχεδόν τα πάντα. Το κινητό, τα κλειδιά και το τιμόνι του αυτοκινήτου έχουν καθαριστεί περισσότερες φορές κι από ό,τι θα έβγαιναν συνολικά μετρώντας από την πρώτη μέρα που τα αγοράσαμε. Και ενώ είμαστε σχολαστικές με όλα τα αντικείμενα που αγγίζουμε καθημερινά, τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για τα ψώνια τις αμελούμε παντελώς. Είναι “αήττητες”; Όχι. Οπότε οι παρακάτω τρόποι να πλύνουμε τις eco-friendly τσάντες μας είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμοι.

Για αρχή, πόσο συχνά είναι καλό να τις πλένουμε;

Υπάρχουν κάποιες συνιστώσες που καθορίζουν το πόσο συχνά έχει θέσει το πλύσιμό τους στην to-do λίστα σου. Αν για παράδειγμα τις χρησιμοποιείς για να μεταφέρεις λαχανικά από την αγορά στο σπίτι, τότε μια φορά κάθε δυο μήνες είναι εντάξει. Εννοείται, όμως, πως αν κάτι αφήσει λεκέ, αν σπάσει ας πούμε ένα αυγό ή ανοίξει το νάιλον με το κοτόπουλο, την πλένεις αμέσως μόλις φτάσεις στο σπίτι. Επιπλέον, αν η χρήση τους στη ζωή σου είναι περισσότερο για να μεταφέρουν τα απαραίτητα των προπονήσεών σου (ρούχα γυμναστικής, αθλητικά παπούτσια, πετσέτες) το πλύσιμο πρέπει να είναι καθημερινό. Τα καλά νέα βέβαια είναι πως πλένονται πανεύκολα.

purewow.com

Πώς πλένουμε την τσάντα από καμβά;

Αν μιλάμε για την κλασική tote, από καμβά, μπορείς να τη βάλεις στο πλυντήριο μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα σου, χωρίς να ανησυχείς μήπως χαλάσει το σχήμα της. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση, μπορείς να την κρεμάσεις κανονικά όπως θα έκανες με κάθε item που βγήκε από το πλυντήριό σου, μέχρι να στεγνώσει. Το μόνο tip που έχουμε να σου δώσουμε είναι να την γυρίσεις ανάποδα (φέρνοντας τη μέσα πλευρά της, έξω). Έτσι θα την προστατεύσεις από την υπερβολική θερμότητα.

Σε περίπτωση που μιλάμε για μια τσάντα με πιο ιδιαίτερη δομή και design, δοκίμασε να διαχειριστείς τον λεκέ και το πλύσιμό της στο χέρι. Βύθισέ τη σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και τρίψε τον λεκέ. Άφησε τη για λίγο και έπειτα ξέπλυνέ τη και άπλωσέ τη για να στεγνώσει. Για τις τσάντες με logo και στάμπες τα πράγματα είναι πιο tricky. Αν το logo είναι embroidered μέσα στο ύφασμα, θα αντέξει τη διαδικασία συχνών πλυσιμάτων. Αν από την άλλη, έχει περαστεί με σίδερο, θα αρχίσει να ξεφλουδίζει. Αυτά είναι τα κακά νέα, αλλά η υγιεινή είναι το παν, και το ξέρεις.

featured image: induced.info