Τι γίνεται στον κόσμο.
Σύμφωνα με μια έρευνα της Christina Sagioglou και του Tobias Greitemeyer από το Πανεπιστήμιο του Innsbruck φαίνεται πως η προτίμηση της πικρής γεύσης σχετίζεται με αντικοινωνικές συμπεριφορές. Οι επιστήμονες συμπεριέλαβαν στην έρευνα τους 953 Αμερικανού με μέσο όσο ηλικίας τα 35 χρόνια και με τη συμμετοχή του 48% να είναι γυναίκες.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι συγκεκριμένες προτιμήσεις γεύσης σχετίζονται με συμπτώματα συμπεριφοράς όπως ψυχοπάθειες, σαδισμό, ναρκισσισμό, εμμονές και άλλα. “Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την υπόθεση ότι η προτίμηση στις πικρές γεύσεις με χαρακτηριστικά προσωπικότητας που θυμίζουν την ψυχοπάθεια και τον σαδισμό”
Πιο συγκεκριμένα ο καφές, η μπύρα, τα ραπανάκια, το τόνικ, και το σέλερι έλαβαν τις πιο υψηλές βαθμολογίες στις δοκιμές για την πικρότητα τους. Τα αμέσως επόμενα είναι το τυρί cottage, το ginger ale, ο χυμός γκρέιπ φρουτ και το δυνατό τσάι.