Αυτή η έκδοση διατηρεί μεγάλο μέρος της παραδοσιακής γεύσης της, με τη γευστική προσθήκη του εσπρέσο.
Το μόνο που μένει είναι να βρεις την ιδανική στιγμή για να την απολαύσεις.
Υλικά:
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 1/4 της κούπας αλεσμένος καφές espresso
- 1 κούπα ζάχαρη
- ½ κούπα νερό
- 2 κούπες πλήρες γάλα
- 8 κρόκοι αυγού
- λίγο αλάτι
- 5-6 κουταλιές ζάχαρη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράσε για λίγα λεπτά τη μία κούπα κρέμα γάλακτος μαζί με τον καφέ. Άφησέ τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά και μετά σούρωσε τον καφέ. Σε χαμηλή θερμοκρασία ζέστανε 2/3 της κούπας ζάχαρη με ½ κούπα νερό, μέχρι να γίνει ένα σιρόπι. Πρόσθεσε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο σιρόπι και ανακάτεψε καλά. Ύστερα πρόσθεσε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (αυτή που έχει πάρει τη γεύση του καφέ) και το γάλα, και ανακάτεψε. Χτύπα με ένα μίξερ χειρός τους κρόκους, το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Πρόσθεσε το μείγμα των αυγών στην κρέμα και ανακάτεψε. Σε ένα ταψί το οποίο έχεις γεμίσει με χλιαρό νερό, τοποθέτησε ατομικά μπολάκια στα οποία έχεις μοιράσει το μείγμα της κρέμας. Ψήσε για περίπου μία ώρα στους 160 βαθμούς στον αέρα. Όταν κρυώσουν πασπάλισέ τα με ζάχαρη και εάν έχεις φλόγιστρο καραμέλωσέ τα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κεφτεδάκια κοτόπουλο με γλάσο σόγιας και σουσαμιού