Τα ρεβίθια πρωταγωνιστούν πλέον σε πολλές συνταγές και πιάτα, είναι μια πλούσια φυτική πρωτεΐνη και μπορείς να τα μαγειρέψεις με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Έχουν όμως ένα μειονέκτημα: Για να τα μαγειρέψεις χρειάζονται πολύ προετοιμασία και ώρες.
Πώς μπορείς να ετοιμάσεις μια μεγάλη ποσότητα ρεβιθιών και να τα συντηρήσεις στην κατάψυξη:
- Βάλε τα ρεβίθια σε μια λεκάνη από το βράδυ και άστα να μουλιάσουν για 8-10 ώρες.
- Αφού μουλιάσουν, βράσε τα ρεβίθια για περίπου 45 λεπτά.
Για να τα καταψύξεις:
Στράγγισε αρκετή ώρα τα ρεβίθια. Άπλωσε τα σε μια λαδόκολλα, σκέπασε τα και βάλε τα στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Αφού παγώσουν εντελώς, βάλε τα σε μια freezer bag και μπορείς να τα αφήσεις κατάψυξη έως 3 μήνες.
Έτσι, θα έχεις πάντα έτοιμα ρεβίθια που χρειάζεσαι για να κάνεις χούμους, ψητά σαν σνακ ή υλικό για σαλάτα, φαλάφελ και ό,τι άλλο θες. Έτσι θα μειώσεις κατά πολύ τον χρόνο προετοιμασίας του φαγητού που απαιτεί ρεβίθια.