Σήμερα έχω μακαρονάδα. Με ντομάτα, σκόρδο, κρεμμύδι και βασιλικό. Θα μου πείτε ότι την έχετε ξανακάνει άπειρες φορές. Εγώ θα σας πω ότι μάλλον δεν την έχετε ξανακάνει έτσι και όταν λέω έτσι, εννοώ όλα τα υλικά μαζί να μαγειρεύονται συγχρόνως μέσα σε μία κατσαρόλα!
Στο χρόνο μαγειρέματος της μακαρονάδας αυτής είναι έτοιμη και η σάλτσα της, τα ζυμαρικά έχουν πάρει όλες τις γεύσεις των υπόλοιπων υλικών και το νερό έχει εξατμιστεί όλο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τη σερβίρετε και αφού την καταναλώσετε, να καθαρίσετε το μοναδικό σκεύος που χρησιμοποιήσατε. Μέσα σε ένα μισάωρο από την αρχή της προετοιμασίας έχετε έτοιμο το μεσημεριανό με την ελάχιστη φασαρία στην κουζίνα που μπορείτε να φανταστείτε. Θα χρειαστείτε
500 γραμ. λινγκουίνι 4-5 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κύβους 1 κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες 1 πιπεριά πράσινη χοντροκομμένη μια χούφτα φύλλα βασιλικού 2 κουταλιές της σούπας λάδι 2 κουτ. γλυκού αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 4 ½ κούπες νερό τυρί της αρεσκείας σας για το σερβίρισμα
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάλτε όλα τα υλικά σας, τα ζυμαρικά, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το βασιλικό, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Βάλτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήστε την μέχρι το νερό να αρχίσει να βράζει. Συνεχίστε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά και να εξατμιστεί όλο το νερό, αυτό θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά. Δοκιμάστε και προσθέστε, αν χρειάζεται, λίγο αλάτι ακόμα. Σερβίρετε στα πιάτα με λίγο ελαιόλαδο και το τυρί της αρεσκείας σας.
Η συνταγή είναι ελαφρώς τροποποιημένη από την αυθεντική της Μartha Stewart
Μαρία Πρασσά (bread&tea)